Societat 13/05/2014

Soria diu que tancarà el Castor si els experts independents confirmen la seva relació amb els sismes

El ministre d'Indústria va encarregar al gener un informe extern a científics de la Universitat de Stanford i del MIT que encara no ha rebut

Efe
1 min

MadridEl ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, ha assegurat aquest dimarts que el magatzem subterrani de gas Castor es tancarà si els experts independents confirmen que hi ha relació entre les injeccions de gas i els sismes registrats a la zona, com ha apuntat l'informe de l'Institut Geogràfic Nacional (IGN).

En una entrevista a EFE, Soria ha dit que la decisió de reprendre l'activitat està pendent d'un estudi que estan portant a terme experts de la Universitat de Stanford i del MIT i que "si ho confirmen (que hi ha relació amb els sismes) per descomptat no" es tornarà a obrir.

El ministre ha explicat que en aquest informe, que coneix des del mes de desembre de l'any passat, deia que era necessari comptar amb alguns experts internacionals per poder completar la visió del mateix institut.

Per això el Govern central va sol·licitar la informació d'experts a final del mes de gener, "i encara no hem rebut resposta, per això hem sol·licitat al propi institut que sigui l'òrgan que monitoritzi la recollida d'aquest tipus d'informació també a nivell internacional", ha dit.

Sòria ha descartat detallar si, en cas de tancament, hauria d'indemnitzar a l'empresa constructora Escal UGS perquè "no estem en aquesta situació".

stats