Societat 04/03/2015

Stop Taser critica la "falta de diàleg" d'Interior sobre l'ús de pistoles elèctriques

Segons la plataforma, el director general dels Mossos no va reunir-se perquè Ramon Espadaler exposaria la informació al Parlament

Europa Press
1 min
Una pistola immobilitzadora 'taser'

BARCELONALa plataforma Stop Taser, que aglutina unes 50 entitats, entre les quals hi ha l'Institut de Drets Humans de Catalunya i la Coordinadora Catalana contra la Tortura, ha criticat aquest dimecres la "falta de voluntat diàleg" de la Conselleria d'Interior sobre la implantació en els Mossos d'Esquadra de les pistoles elèctriques.

En un comunicat, la plataforma ha lamentat que el director general dels Mossos, Albert Batlle, hagi declinat una proposta de reunió amb la plataforma i considera la posició de la Conselleria "incompatible amb la cultura del diàleg, de la participació ciutadana, del respecte als Drets Humans i del consens democràtic".

Fonts d'Interior han explicat que Batlle ha donat resposta a la petició que li va fer la plataforma, a la qual ha traslladat "tota la informació" respecte a les Taser, i que el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, no ha rebut cap petició de reunió.

Segons Stop Taser, Batlle va declinar la seva proposta de reunió al·legant que la posició de la Direcció General de la policia seria exposada pel conseller en una resposta parlamentària al ple del dimecres dia 4 de març.

En la seva intervenció al Parlament, Espadaler ha negat voluntat de "provocar" amb l'adquisició de pistoles Taser i ha justificat la compra per la necessitat de disposar d'eines "no letals que permeten cobrir l'espai que va entre l'ús d'una arma reglamentària i determinades reduccions en les quals es necessita un número important d'agents".

stats