SOCIETAT
Societat 20/07/2014

Rescatat amb vida un dels dos submarinistes atrapats en una cova de l'Estartit

Les adverses condicions meteorològiques han obligat a suspendre l'operatiu per recuperar el cos d'un altre bussejador mort

Acn
1 min

Torroella de MontgríL'equip dels GEAS de la Guàrdia Civil ha aconseguit rescatar amb vida un dels dos submarinistes -d'un grup de tres- que aquest dissabte van quedar atrapats a la cova Els Arquets de l'Estartit (Baix Empordà). El cap dels GEAS a Girona, Fernando Aguirre, ha destacat la dificultat tècnica d'un rescat que ahir dissabte es va haver de suspendre i que s'ha allargat fins els volts de les cinc de la tarda.Els equips de rescat han localitzat el submarinista al migdia i han estat necessàries un total de 12 immersions per treure'l de l'aigua. L'home, que ha passat més de 20 hores dins la cova, ha salvat la vida gràcies a una bombolla d'aire.

El segon submarinista que va quedar atrapat va morir, i s'ha hagut de suspendre el rescat del seu cos fins dilluns pel mal temps. Un tercer bussejador va poder sortir sa i estalvi i avisar els equips d'emergència. Els tres submarinistes, d'entre 52 i 61 anys, van submergir-se pels voltants de les deu del matí de dissabte a la zona de la cova dels Arquets, a una milla al nord del port de l'Estartit. Per causes encara desconegudes, dos d'ells van quedar atrapats.

stats