Successos

Atracament a punta de pistola al Mediamarkt de Badalona: "Si hagués volgut, m'hauria matat"

Els lladres s'emporten telèfons mòbils i fugen amb moto

2 min
Imatge del Mediamarkt del centre comercial Montigalà.

BarcelonaFeia uns 45 minuts que el Centre Comercial Montigalà de Badalona havia obert les portes. Eren, aproximadament, tres quarts d'onze del matí. Tres homes vestits de negre han aparcat la moto a l'entrada i s'han deixat el casc posat. Han caminat pocs metres fins al Mediamarkt, una de les botigues que queden més a prop de l'entrada sud del centre. Un cop a dins, han tret cadascun una pistola, han amenaçat els presents i s'han començat a emportar telèfons mòbils. Portaven unes motxilles negres que els han servit per anar-hi encabint tot el material tecnològic que robaven.

"Home, pistola! Home, pistola!", anava dient una dona que, molt espantada, ha entrat en una botiga al costat del Mediamarkt. "La primera reacció ha sigut anar cap a la part de darrere de la botiga", narra una de les treballadores. En el moment de l'atracament atenia dos clients. Explica que hi ha hagut instants de pànic, però també passaven persones pel costat mateix dels lladres que no s'adonaven de res. A dins d'aquesta botiga s'hi han acabat refugiant fins a set persones, entre les quals una dona amb un nadó que també s'ha pogut posar darrere del taulell. La dependenta explica en declaracions a l'ARA que ha hagut de prendre una decisió complicada: abaixar o no la persiana. Per fer-ho, havia de sortir un moment de la botiga.

Finalment, ha decidit abaixar-la: "Si l'atracador hagués volgut, m'hauria matat", explica per descriure fins a quin punt s'ha hagut d'exposar per fer aquesta acció. "Ha sigut molt ràpid", afegeix. Des que ha entrat la primera dona alertant dels atracadors fins que han marxat han passat uns minuts. La dependenta els ha vist marxar, encara amb els cascos posats. Un d'ells encara duia la pistola a la mà i portaven les motxilles plenes. Instants després que els lladres marxessin, han arribat els vigilants de seguretat. No s'ha sentit cap tret.

Un cop han rebut l'avís, els Mossos d'Esquadra també s'hi han desplaçat. La policia catalana ja ha obert una investigació per esclarir els fets i per identificar els atracadors. De moment, encara no els han detingut: han fugit amb les motos i els Mossos intenten seguir-los el rastre. D'altra banda, la policia encara no dona per fet que les pistoles fossin autèntiques i també estan intentant esbrinar si eren falses o de fogueig.

stats