Successos

Un cadàver surant al riu i un conflicte entre lladres: un detingut pel crim del Baix Ebre

Els Mossos investigaven la desaparició d'un home moldau per Setmana Santa

2 min
El riu Ebre al seu pas per Tortosa.

BarcelonaEls cossos humans, just després de morir, s'enfonsen. Al cap d'uns dies, quan la descomposició comença a ser una realitat, el cadàver torna a pujar a la superfície i flota com si acabés de caure a l'aigua i no hagués passat hores i hores al fons del riu. Aquest és el procés exacte que va viure un home moldau de 45 anys que va desaparèixer a finals de març, durant el cap de setmana de Pasqua, i va aparèixer un mes després surant al riu Ebre, a l'altura de Campredó (Baix Ebre), en un avançat estat de descomposició. L'autòpsia va determinar que la seva va ser una mort violenta (tenia lesions al cos) i els Mossos d'Esquadra van passar d'investigar la seva desaparició a intentar saber qui l'havia matat.

Abans que aparegués el seu cadàver, però, la policia catalana ja pensava que aquell home no havia desaparegut de forma voluntària. Tenia antecedents i els Mossos sospiten que formava part d'un grup que, sobretot, es dedicava als robatoris. I enmig de tot plegat hi havia una coincidència massa sospitosa per ser una simple carambola: un compatriota seu, presumptament vinculat al mateix grup de lladres, s'havia esfumat l'endemà que la víctima fos vista per última vegada amb vida. A més, havia passat per casa i havia agafat 30.000 euros. Aquest dimarts, tal com ha avançat El Caso i ha pogut confirmar l'ARA, els Mossos van detenir aquest home per la seva presumpta relació amb el crim. Ara bé, encara no està clar que ell sigui el suposat autor material de l'homicidi.

Segons fonts consultades per aquest diari, l'acció es remunta al cap de setmana de Pasqua en una masia de l'Ebre on es van reunir diversos membres d'aquesta banda. S'hi va beure alcohol i la principal hipòtesi policial és que tot va acabar amb un home mort que posteriorment van llençar al riu per esborrar al seu rastre. Ara, els Mossos investiguen com una aparent celebració va acabar amb un cadàver a l'Ebre i no descarten noves detencions.

Les Terres de l'Ebre van viure una Setmana Santa tacada de sang. Al crim de l'home moldau de 45 anys s'hi suma el feminicidi de la Thais, una dona a qui la seva exparella va assassinar i esquarterar en un domicili d'Amposta. Cada dia va anar tirant parts del seu cos en diversos contenidors i els Mossos els van recuperar tots després de regirar durant diversos dies l'abocador municipal. L'home poc després de ser detingut va confessar el crim.

Els Mossos a l'abocador d'Amposta.
stats