La condemna anterior al presumpte violador d’Igualada, suspesa a canvi de fer dos cursos

D’entrada se li va imposar l’internament d’un any per intentar agredir sexualment la seva germana

2 min
Moment en què els Mossos s'emporten el detingut del domicili on vivia a Igualada.

BarcelonaBrian Raimundo C.M., el presumpte autor de la brutal violació d’Igualada la matinada de Tots Sants, va ser condemnat a un any d’internament a un centre de justícia juvenil quan era menor d’edat. El jutjat de menors de Girona li va imposar aquesta mesura per intentar agredir sexualment la seva germana. El delicte l'havia comès feia un temps, ja que la seva família el va denunciar cinc anys després que hagués passat. Però el noi, que ara té 21 anys, mai va ingressar al centre de justícia juvenil perquè la mesura se li va suspendre per dos anys de llibertat vigilada amb l’obligació de fer dos cursos: un tractament psiquiàtric i un tractament de desintoxicació. També implicava una ordre d’allunyament de la víctima.

Fins ara havia transcendit que la mare, al conèixer l’intent d’agressió sexual a la germana, havia expulsat el noi de casa, i el fet és que ell tampoc podia viure al mateix habitatge perquè havia de complir l’ordre d’allunyament. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha explicat que, segons l’expedient d’execució de la condemna, no hi va haver “cap incidència”. És a dir, que en els dos anys de llibertat vigilada, el noi va fer els dos cursos i va complir l’ordre d’allunyament. La mateixa condemna, però, no especificava què passaria si en aquests dos anys cometia un delicte similar. De fet, El Periódico ha publicat que hauria comès la violació d’Igualada quan estava en llibertat vigilada. Segons aquesta informació, la condemna d’un any d’internament se li va imposar el febrer del 2020 i, cinc mesos després, el juliol del mateix any, se li va suspendre pels cursos.

Ara el noi està empresonat a Brians 1 per la violació d’Igualada i per intentar assassinar la víctima, una menor de 16 anys. Els Mossos d’Esquadra van detenir-lo fa dues setmanes al domicili on vivia, a uns dos quilòmetres d’on va passar l’atac. Van trobar-lo després de revisar 155 càmeres de seguretat i amb les dades dels repetidors de telefonia.

El jutge va tenir en compte la gravetat dels delictes i el risc de fugida a l'hora d'enviar l'arrestat a presó. Malgrat tot, l'advocat que el defensa té previst recórrer aquesta resolució. Considera que es van vulnerar els drets del seu client perquè quan va declarar la causa encara estava secreta i no hi havia tingut accés. Ara el magistrat que porta el cas haurà de decidir sobre aquest recurs. També té sobre la taula la petició de la discoteca Èpic i del partit ultra Vox de formar part de la causa com a acusacions populars, així com el recurs de la Fiscalia al fet que la patronal de l'oci nocturn Fecasarm exerceixi aquest paper, com inicialment el jutge va acceptar.

stats