Violència masclista

Detenen un jove per matar la mare a punyalades a Tarragona: "Feia por"

Els Mossos l'han arrestat al pis familiar, on ha tingut lloc el crim

2 min
Façana del pis del bloc Sant Maties del barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau on ha tingut lloc el crim.

Tarragona / BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut un jove d'uns 25 anys com a presumpte autor de la mort violenta de la seva mare, de mitjana edat, a Tarragona. Segons fonts consultades per l'ARA, el fill presumptament l'hauria apunyalat al domicili familiar, al barri de Sant Pere i Sant Pau de la capital tarragonina. Els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís d'un incident en aquest pis passades les 15 hores d'aquest divendres. Al lloc dels fets hi han trobat el cos de la mare sense vida (la policia treballa per identificar-la plenament), amb diverses ganivetades. El fill estava al seu costat, ensangonat i amb l'arma blanca, que li han requisat. El noi ha sigut detingut al moment. El cas s'investiga com un matricidi.

Mare i fill vivien plegats des de feia sis anys en aquest pis de Sant Pere i Sant Pau, un barri obrer als afores de Tarragona. Al migdia els veïns han sentit crits i han trucat a la policia, que s'ha presentat al pis i, segons narren testimonis, ningú els ha obert la porta. El resident d'un pis de la mateixa planta sí que ha obert la porta als Mossos d'Esquadra, que han accedit a l'habitatge de la mare i el fill pel pati interior d'aquest veí. "No s'ha sentit res", narra un veí. Un cop dins de l'habitatge, els Mossos han descobert l'escenari del crim al menjador i han detingut el jove.

No és la primera vegada, però, i així ho confirmen diversos veïns, que se senten crits provinents d'aquell pis. Més aviat és la tònica habitual. El José, el veí de dalt, narra que el noi sempre té la música "a tot drap" i, així i tot, se sentien les discussions amb la mare. De fet, segons explica la Nieves, resident al barri, aquest dimecres, no fa ni dos dies, els Mossos d'Esquadra ja van haver d'acudir a aquest pis per una discussió entre mare i fill. Llavors, narra la veïna, la mare va fer marxar la policia de males maneres dient que allò "era una discussió entre mare i fill" i que "havien de fotre el camp".

Els veïns defineixen el jove com una persona "conflictiva i complicada". Els propietaris d'un negoci proper expliquen que els hi feia "por" veure'l pel carrer sobretot per la seva estètica, amb tatuatges a la cara. Des de fa uns mesos, continuen les mateixes fonts, veien el noi especialment "estrany". "Ballava sol pel carrer, feia gestos estranys amb les mans i s'havia involucrat en més d'una baralla", descriuen. I afegeixen que sempre anava sol. Fa poc fins i tot el van veure fumant una catximba mentre caminava. "No ho entenc, ha sigut molt fort, no ho entenem", repeteix el José, el veí de dalt.

Amb la mort violenta d'aquest divendres a Tarragona, l'ARA ha comptabilitzat 27 crims a Catalunya des que va començar l'any. Són 27 homicidis, en què han mort 31 persones. Precisament, l'últim crim també va ser a la província de Tarragona, quan aquest dimarts van trobar un cadàver amb signes de violència dins d'una furgoneta estacionada en una zona de vegetació propera a la platja. L'any passat es van registrar 69 homicidis a Catalunya, una xifra rècord.

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120 / 016

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats