Successos
Societat Successos 09/05/2022

Detinguda una dona per atacar dos vigilants del metro amb una porra

Segons TMB, la intervenció va començar perquè els usuaris no portaven mascareta

2 min

BarcelonaUna dona que té una porra a les mans colpeja repetidament dos vigilants de seguretat del metro que intenten retenir un home a l’andana. Els cops els dirigeix a les extremitats, a l’esquena i fins i tot al cap utilitzant la porra d’un dels vigilants. Després d’uns segons, un dels vigilants es desempallega de l’home que volen retenir, que l’havia agafat dels cabells. Tot seguit el vigilant redueix la dona que duia la porra fent-la caure a terra. És la seqüència que es va viure aquest diumenge a les 8.15 h del matí a l’estació Pep Ventura de la L2, a Badalona, que ha quedat gravada amb el vídeo d’una usuària i que va acabar amb la dona detinguda per aquest atac.

Fonts de TMB han explicat que la intervenció dels vigilants va començar abans del que es pot veure en les imatges. Segons l’operador del metro, els vigilants van actuar dins el tren perquè els passatgers no portaven la mascareta, que continua sent obligatòria. TMB ha dit que els viatgers van tenir una actitud "agressiva" i que també intentaven impedir el tancament de les portes del tren. A continuació la intervenció va continuar a l’andana, com mostra el vídeo. L’operador ha assegurat que tampoc ha quedat recollit en les imatges que després van arribar reforços dels vigilants de seguretat i més tard dels Mossos d’Esquadra.

La policia ha informat que van detenir la dona per un delicte de lesions i que han deixat en condició d’investigat l’home que l’acompanyava, a qui els vigilants intentaven retenir. El jutjat d’instrucció 5 de Badalona ha rebut aquest dilluns al matí la detinguda i l’ha deixada en llibertat amb l’obligació que estigui a disposició del jutjat quan l'hi demanin. Tot i aquest incident, fonts de TMB han volgut matisar que aquest any s’han produït menys agressions als vigilants del metro que en el mateix període del 2019, tenint en compte que s’han recuperat prop del 85% dels passatgers que hi havia aleshores.

En canvi, des d’ADN Sindical, un sindicat de vigilants privats, han assegurat que han augmentat les agressions físiques i verbals al personal de seguretat del metro. Els vigilants treballen per a empreses externes que TMB contracta.

stats