Successos

Detinguda una cuidadora per robar 150.000 euros a una dona de 90 anys amb Alzheimer

Els Mossos van descobrir que la jove de 20 anys tenia un alt nivell de vida que no quadrava amb els seus ingressos

3 min
mossos recurs

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra van detenir dijous passat una dona de 20 anys per presumptament haver robat entre 130.000 i 150.000 euros a l'àvia que cuidava, una dona de 90 anys que pateix Alzheimer. Segons ha pogut saber l'ARA, la detinguda feia un any i mig que feia de vetlladora de la dona, que vivia en un pis al carrer de Bailèn, al districte de Gràcia de Barcelona. Els fills de la víctima van acudir als Mossos a principis d'octubre. Cada setmana la seva mare obria una caixa forta que tenia dins d'un armari per treure'n 50 euros i fer la compra. La clau de la caixa estava en una estanteria just al costat, però aquell dia no la va trobar. Va trucar a la seva filla, que hi va anar amb una clau de recanvi. Quan van obrir la caixa forta, van descobrir que estava totalment buida, segons fonts policials.

Segons la denúncia dels fills, en aquella caixa forta hi havia d'haver entre 130.000 i 150.000 euros en efectiu i tres joies d'alt valor econòmic. D'una setmana per l'altra, però, havien desaparegut. "Vam descobrir que les tres joies s'havien venut per 2.500 euros a un establiment de compravenda d'or", explica el sergent Rafael Roig, cap de la Unitat d’Investigació dels Mossos de Gràcia. Les indagacions dels Mossos van començar seguint el fil de les joies, que els van portar fins a la presumpta autora del robatori: la firma de la cuidadora de l'àvia estava en el contracte de venda de les tres joies en aquella botiga.

Els Mossos van poder recuperar les joies i van detenir la cuidadora com a presumpta autora d'un delicte de furt dijous passat, un mes després de la denúncia dels fills. Però ara la policia l'intenta vincular amb el robatori dels bitllets i l'escorcoll de casa seva ha augmentat aquestes sospites. "No vam trobar ni un sol euro, ni tan sols monedes", narra el sergent Roig. Ara bé, van trobar diversos indicis sospitosos. La cuidadora tenia un sou de 1.500 euros i pagava un lloguer de 700 euros. Vivia en un pis petit, de no més de 30 metres quadrats. Els ingressos, però, no quadraven per enlloc amb les despeses.

Roba, tele i cotxe

El pis estava ple de bosses de roba cara encara per obrir. Gucci, Loewe, Emporio Armani... Tenia un sabater amb més de 15 parells de sabates de luxe i una col·lecció de bosses imponent. En un menjador molt petit sobresortia una pantalla de plasma enorme i ovalada. No tenia carnet de conduir, però s'havia comprat un Mercedes. Portava un Apple Watch al canell, uns Airpods a les orelles i un iPhone 14 a la butxaca. Entre els seus documents hi havia un pressupost de més de 3.000 euros per fer-se la dentadura nova i, poc després de vendre les joies de l'àvia, n'havia recuperat unes de seves que havia venut amb anterioritat. Vivia en parella i el seu xicot també tenia una gran col·lecció de roba de marca. Preguntada per si treballava d'alguna cosa més, la detinguda, segons fonts policials, va respondre que només feia de cuidadora de l'àvia –durant unes sis hores diàries– i que no treballava de res més.

La sospita de la policia és que la cuidadora hauria anat robant a l'àvia en petites quantitats per finançar el seu elevat tren de vida. Sigui com sigui, la policia no ha pogut recuperar tots els diners que hauria robat i sospita que ja se'ls ha gastat. Les joies sí que van poder tornar a la seva propietària. La investigació policial no ha acabat i ara s'intenta vincular la cuidadora amb el robatori dels bitllets en efectiu. La jove de 20 anys va passar a disposició judicial dissabte i va quedar en llibertat amb càrrecs.

stats