Successos

Detingut el presumpte autor del brutal apunyalament del Raval

La víctima va estar a punt de perdre un ull per un atac amb navalla la nit de la castanyada

2 min
La plaça del Raval on va tenir lloc l'apunyalament i la detenció.

BarcelonaA escassos 20 metres del punt exacte del Raval de Barcelona on la matinada de l'1 de novembre van apunyalar brutalment un jove, els Mossos van detenir dos dies després el presumpte autor de l'atac. Segons ha pogut saber l'ARA, el 3 de novembre a la matinada la policia va arrestar a la plaça de Castella un home de 30 anys per l'apunyalament d'un altre de 27 anys en una cantonada del barri. La víctima, tal com va avançar aquest diari, va ser atesa en estat greu: tenia una ferida d'arma blanca just al costat de l'ull esquerre, que va estar a punt de perdre, i un orifici de gairebé 15 centímetres a la cama. Ja és a casa, tot i que fonts del seu entorn alerten amb preocupació que ja han tornat a veure el presumpte agressor pel carrer després d'haver passat a disposició judicial aquest dissabte.

Tot va venir d'una baralla que la colla d'amics de la víctima van voler separar. Eren quarts de quatre de la matinada després de la castanyada i ells caminaven per la plaça de Castella quan van veure que dos homes, encerclats per un grup més nombrós, estaven pegant un noi. Van decidir intervenir-hi i es van emportar la pitjor part de la pel·lícula: "De cop, 15 persones ens van encerclar i ens van començar a pegar", narra un dels testimonis. A un dels seus amics se'l van emportar a una cantonada i el van començar a apunyalar amb una navalla. Els altres van quedar ferits lleus. En total, segons fonts consultades per l'ARA, ja hi ha cinc denúncies per lesions presentades als Mossos d'Esquadra.

De moment la policia ha detingut per un delicte de lesions el presumpte autor de l'apunyalament. És un home que va néixer l'any 1993 i que és conegut per la policia: segons fonts policials, té tres antecedents, principalment per delictes de lesions i robatoris. El van aconseguir enxampar passades les 12 de la nit de dijous en un bar que, juntament amb els seus amics, sol freqüentar. És just a tocar de la cantonada on presumptament va apunyalar el jove. Quan hi quedaven poques persones, els Mossos van encerclar el bar i una desena d'agents hi va entrar per escorcollar tots els presents, tal com va poder presenciar l'ARA. Van practicar una detenció i diverses identificacions.

Operatiu policial dels Mossos al Raval per l'apunyalament d'un jove la nit de la castanyada.

De fet, la colla d'amics de la víctima ja coneixia amb anterioritat el suposat agressor i la gent amb qui sol anar. Expliquen que els veuen sovint al mateix bar del Raval i que més d'una vegada els han detectat cometent un robatori a la via pública o amenaçant algú amb una arma blanca. Ara admeten que es queden més a casa i no caminen tranquils pels carreus del seu barri, el Raval.

stats