Successos
Societat  /  Successos 23/01/2023

Detingut a Sitges un pederasta per haver agredit nens d'entre 3 i 10 anys i difondre'n els vídeos

La policia australiana va detectar les imatges a la 'dark web' i un petit descuit ha permès identificar-lo

2 min

BarcelonaGravava, des de molt a prop, com agredia sexualment els nens. L'home publicava vídeos dels menors despullats, dels tocaments que els feia i de com els violava. Cap víctima tenia més de 10 anys. Els vídeos els va detectar la policia de Queensland (Austràlia) en un fòrum de la dark web, que va comprovar que l'agressor parlava castellà. Això va fer sospitar la policia australiana que podria ser a Espanya. Mitjançant la Interpol, a la Policia Nacional li va arribar la informació a inicis de gener. Però era difícil anar més enllà. El pederasta prenia moltes precaucions, tant en l'enregistrament com en la publicació dels continguts. Però un petit descuit el va delatar.

En una de les imatges que va penjar es podia veure l'exterior a través d'una finestra. Això va permetre determinar des d'on s'havia gravat, fins i tot per localitzar exactament el pis on s'havia comès l'agressió, als voltants de Vilanova i la Geltrú. L'escorcoll d'aquell habitatge encara va aportar més proves: hi van trobar més fotografies de nens, tots ells menors, i molt material informàtic. En aquestes imatges el pederasta no havia pres tantes precaucions i la Policia Nacional va aconseguir controlar no només un dels espais on solia agredir criatures sinó també una imatge parcial seva.

Finalment el van poder identificar i el seu currículum va provocar que la detenció es precipités: havia sigut monitor en diversos clubs de futbol. És a dir, podia estar en contacte constant amb nens. S'havia mogut per Vilanova i també per Sant Pere de Ribes, on havia llogat tres pisos diferents. Ara, però, vivia a Sitges. Allà és on el van detenir l'11 de gener. Al cap de dos dies va passar a disposició judicial i ara ja està en presó preventiva. Va néixer l'any 1981 (té 42 anys) i a Espanya no tenia antecedents, tot i que la Policia Nacional està comprovant si havia comès fets semblant a Bolívia, el seu país d'origen.

Amics i companys de pis

Se l'acusa d'haver agredit sexualment almenys sis nens d'entre 3 i 10 anys. Tots eren del seu entorn. És a dir, el detingut era amic dels seus pares, o hi havia compartit pis. Dues víctimes tenien entre 3 i 7 anys quan les va violar. Una tercera, d'edat similar, va patir tocaments. A dues més, de 8 i 10 anys, les va fotografiar quan estaven despullades. Els investigadors, però, sospiten que això només podria ser la punta de l'iceberg. Els consta que agredia nens –mai nenes– des del 2016, i durant aquests set anys ha passat per molts clubs de futbol, on ha tingut contacte amb moltes criatures. Precisament per aquest motiu la investigació continua oberta.

stats