Successos

Evacuen tots els veïns del bloc del costat del que es va enfonsar a Badalona a causa de diverses esquerdes

Els Bombers estan apuntalant l'edifici i no està clar quan es permetrà el retorn a casa dels evacuats

2 min
Edifici número 7 del carrer Canigó de Badalona.

BarcelonaEls Bombers de la Generalitat han desallotjat tots els veïns de l'edifici número 7 del carrer Canigó de Badalona, el que està just al costat del bloc que es va enfonsar la setmana passada i que va deixar tres víctimes mortals, per l'aparició de diverses esquerdes als sostres. Segons fonts consultades per l'ARA, la setmana passada ja se'n van detectar algunes, en aquest immoble, però els Bombers les van inspeccionar i van concloure que no hi havia cap risc. Aquest dimecres, però, ha aparegut una nova esquerda de dimensions considerables al sostre de la porta número 4 de la quarta planta de l'edifici. Aquest habitatge limita directament amb la paret de l'edifici enfonsat. Els Bombers l'han revisat i han conclòs que sí que podia tenia afectació. Per tant, després de desallotjar primer els veïns d'aquesta planta i els de la tercera, finalment han decidit evacuar tots els residents per poder treballar amb seguretat.

"Aquestes esquerdes sembla que s'estan repetint en altres pisos del mateix bloc", ha explicat l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol. Quant temps els veïns hauran de ser fora de casa seva? "No ho sabem", ha dit l'alcalde, que ha explicat que s'han activat els serveis socials de l'Ajuntament per oferir un allotjament provisional als veïns, però que de moment cap no ho ha requerit. Alhora, els residents dels pisos més allunyats de les parets del bloc enfonsat podran entrar un moment a casa seva a buscar algunes pertinences bàsiques. En canvi, els que viuen a tocar del bloc accidentat no ho podran fer.

Apuntalament

Els Bombers ja estan treballant en les tasques d'apuntalament de l'edifici. És a dir, posant contrapesos i suports a les parets del bloc per assegurar-les. Els especialistes estan valorant si el dany és estructural, però, de moment, Albiol ja ha comunicat a les famílies desallotjades que no podran tornar als seus domicilis fins que es facin obres per reforçar el sostre. "L'Ajuntament no pot jugar amb la seguretat de la gent", ha afirmat l'alcalde de Badalona que ha assegurat que les intervencions de reforç que s'han de fer no revesteixen gran complexitat tècnica, per la qual cosa creu que no es demoraran gaire.

Fins a aquest dimecres no s'havien detectat danys als edificis adjacents provocats per l'enfonsament, que, tot i que van ser desallotjats en un inici, van poder tornar a casa el mateix dia dels fets i han pogut fer vida normal des de llavors. Aquest dimecres el veí del quart ha avisat els Bombers de la troballa de l'esquerda al sostre. Precisament, els efectius del Grup d'Estructures Col·lapsades (GREC) eren al bloc enfonsat perquè han acompanyat alguns afectats a recollir les seves pertinences. Els Bombers, doncs, han revisat aquesta esquerda i, juntament amb l'arquitecte municipal, han pres la decisió d'evacuar l'edifici.

stats