Successos

Gir de guió al crim de Sant Adrià: els Mossos detenen la parella de l'home assassinat

La dona també va resultar ferida i ara la policia intenta aclarir si va simular l'atac o tot va venir d'una baralla

2 min
Agents dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local al carrer on s'han produït els fets

BarcelonaGir de guió en l'assassinat de Sant Adrià de Besòs: els Mossos sospiten ara que els dos homes que segons la parella de la víctima l'havien matat a punyalades en realitat no existeixen. L'home va morir el 16 de novembre a casa seva, i la seva parella també va resultar ferida. Va sortir al replà del bloc demanant ajuda i els veïns li van fer el torniquet a la cama amb un cinturó. Eren aproximadament les dues del migdia. Estirada damunt d'un bassal de sang, ella assegurava que dos desconeguts havien trucat al timbre de casa seva i que quan ella va obrir la van apunyalar. Després, deia, van anar cap a l'interior del pis, on hi havia la seva parella, per acabar-lo cosint a ganivetades. "No els coneixia, no els coneixia", deien els testimonis que repetia la dona malferida a terra. Tot apunta que aquests dos homes no existeixen.

Els Mossos d'Esquadra han detingut la dona per la seva presumpta relació amb el crim. Segons fonts consultades per l'ARA, les gestions de la Divisió d'Investigació Criminal de la Regió Metropolitana Nord han aconseguit desmentir la versió inicial de la dona. A hores d'ara tot apunta que la baralla va ser entre l'home i la dona, que eren parella, i hauria acabat amb la mort del primer. Encara no està clar si les ferides que tenia la dona a la cama se les va fer ella mateixa per simular l'atac o els hi va fer la seva parella durant l'enfrontament. A la dona la van arrestar dilluns i avui ha passat a disposició judicial. La magistrada que instrueix el cas ha acordat la presó provisional comunicada i sense fiança per a l'acusada. Segons fonts judicials, no hi ha cap antecedent denunciat de violència en el si de la parella.

A l'habitatge hi vivien la dona, la seva filla (d'un home diferent i que en el moment dels fets era a l'escola), la seva parella i el seu pare, que en aquell moment era a la feina. Fonts veïnals apunten que ja feia temps que vivien junts i que no eren una parella conflictiva, més aviat el contrari: eren amables. Més d'un veí deia als repartidors que deixessin els paquets al seu pis si ells no hi eren.

La dona va declarar davant dels Mossos després que l'ingressessin a l'hospital per les ferides. Però de les gestions policials no n'ha sortit res que confirmi la seva versió. No s'ha pogut situar l'entrada dels dos suposats desconeguts al bloc ni el posterior assalt al pis. A més, la dona va assegurar mentre l'atenien que estava embarassada i la policia encara no ha pogut confirmar que realment ho està. Des d'un inici fonts policials posaven el focus en la hipòtesi d'un conflicte sentimental i ara agafa encara més força. Queda per resoldre, però, si tot va ser un muntatge per assassinar la seva parella o si tot va venir d'una baralla entre els dos. Precisament, la jutge encara no ha determinat si la causa està oberta per homicidi o per assassinat.

stats