Successos
Societat Successos 16/11/2023

Segon homicidi en menys de 72 hores: investiguen un apunyalament mortal a Sant Adrià

Una dona embarassada també ha estat hospitalitzada amb ferides

3 min
Agents dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local al carrer on s'han produït els fets

Sant Adrià del BesòsEls Mossos d'Esquadra investiguen un nou homicidi a Catalunya, el segon en menys de 72 hores. Els agents han rebut l'avís al voltant de les 14 hores d'aquest dijous que hi havia una persona morta per un apunyalament, i una altra de ferida per arma blanca en un habitatge del carrer Bogatell de Sant Adrià del Besòs, molt a prop de l'Ajuntament. Quan han arribat al domicili –juntament amb efectius de la Policia Local de Sant Adrià del Besòs i del SEM–, han localitzat un home mort i una dona ferida, que ha sigut traslladada a un centre hospitalari i a hores d’ara no es tem per la seva vida. Segons fonts consultades per l'ARA, les dues víctimes són parella i ella estaria embarassada de poc temps.

"Ajuda, ajuda!". Aquest ha sigut el crit que ha posat en alerta diversos veïns d'aquest bloc de Sant Adrià. "Venia de l'entresol", explica un testimoni. Quan han baixat, han vist la seva veïna malferida a terra, just a l'entrada de casa seva, sobre un bassal de sang. El veí del tercer s'ha tret el cinturó i li ha fet un torniquet a la cama, que no parava de sagnar. Quan han arribat els primers agents dels Mossos d'Esquadra, un veí que ho ha presenciat tot explica que la dona no parava de dir que estava embarassada. Després, afegeix, ha narrat que dos desconeguts havien picat al timbre de casa seva i quan ella ha obert l'han apunyalat. Després, han anat cap a l'interior del pis, on hi havia la seva parella, i l'han cosit a ganivetades fins que ha acabat morint. "No els coneixia, no els coneixia", apunten els testimonis que repetia la dona malferida a terra.

Una ambulància se l'ha emportat a l'hospital, on ha sigut intervinguda i no es tem per la seva vida. Uns minuts abans dels fets, alguns testimonis relaten que han vist entrar dos homes al bloc. Quan la dona ha alertat els veïns amb els seus crits, ja no hi havia rastre d'ells. A l'habitatge hi vivien la dona, la seva filla (d'un home diferent i que en el moment dels fets estava a l'escola), la seva parella i el seu pare, que en aquell moment estava a la feina. Fonts veïnals apunten que ja feia temps que vivien junts i que no eren una parella conflictiva, més aviat el contrari: més d'un veí deia als repartidors que deixessin els paquets al seu pis si ells no hi eren.

Hipòtesis

Des de primera hora de la tarda els Mossos d'Esquadra investiguen aquest nou homicidi. Fonts de la investigació apunten que totes les hipòtesis estan obertes, tot i que perd força el fet que es tracti d'un robatori. Des d'un principi fonts policials parlaven d'una agressió entre persones que es coneixien. Tot i que la dona ha assegurat que no coneixia els agressors, no es descarta que sí que fossin coneguts de la seva parella. La Divisió d'Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Nord s’ha fet càrrec de la investigació, que es troba sota secret de sumari. Fins a les 20 hores els efectius policials han treballat en l’escenari del crim. Els serveis funeraris s’han emportat el cadàver de l’home a les 19 hores. Quan la dona, actualment a l’hospital, pugui parlar més a fons amb la policia, el seu testimoni serà clau per saber què ha passat.

L'apunyalament ha trastocat els veïns d'aquesta zona de Sant Adrià, que hores després de presenciar aquesta escena al replà encara parlaven amb la veu tremolosa. Insistien que viuen en una zona poc conflictiva. "Sant Sarrià del Besòs, en diuen", comentava un resident del barri.

Forenses i agents dels Mossos emportant-se el cos de la víctima mortal.
stats