Successos

Un home amenaça dues estudiants amb una pistola falsa i s'atrinxera en un pis de Sarrià

La unitat de mediació dels Mossos d'Esquadra ha aconseguit que obrís la porta i l'han detingut

2 min
El bloc de Sarrià, a Barcelona, on s'ha atrinxerat un home durant tot el matí

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut un home de 53 anys que aquest divendres al matí ha amenaçat dues alumnes de cicles formatius del Col·legi Sagrat Cor de Sarrià de Barcelona amb una pistola simulada i després s'ha atrinxerat sol al seu pis del carrer Duquessa d'Orleans, just al costat d'una de les sortides del centre escolar. Les dues estudiants (no n'ha transcendit l'edat) estan en bon estat i en cap moment han quedat retingudes per l'home, que ha deposat la seva actitud després de la intervenció dels agents de mediació de la Unitat Central de Segrestos i Extorsions dels Mossos i ha obert la porta als agents.

Segons fonts pròximes al cas, tot hauria començat cap a un quart de dotze del matí. L'home hauria baixat al portal de la seva finca, situada al carrer Duquessa d'Orleans del barri de Sarrià, per recriminar a les dues noies que feien soroll. Ha baixat amb una arma de foc a les mans, que després s'ha sabut que era de joguina, i les ha amenaçat. Les dues noies s'han pogut refugiar en un establiment pròxim. Després de rebre l'avís al telèfon d'emergències 112, els Mossos d'Esquadra han activat el Grup Especial d'Intervenció (GEI) i unitats de l'Àrea de Recursos Operatius (ARRO), tot i que finalment no ha calgut que intervinguessin.

Han estat agents de mediació els que han parlat amb l'home des de l'altra banda de la porta i, finalment, han aconseguit que els hi obrís voluntàriament. Un cop els policies han pogut entrar al pis, han arrestat l'home sense fer ús de la força i han localitzat una arma de foc de joguina, que dispara petites boles de plàstic. Tot i que la pistola era falsa, l'aparença era força real.

Segons els veïns, el detingut havia treballat d'advocat i ja havia protagonitzat algun incident amb anterioritat. Ara mateix no se sap si tenia antecedents.

Avís a les famílies

La zona on han tingut lloc els fets, a la part alta de Barcelona, té diversos centres educatius. Els Mossos d'Esquadra han muntat un dispositiu policial per encerclar els carrers al voltant del pis on s'havia atrinxerat l'home, hi han tallat el trànsit i han demanat als veïns més pròxims que es quedessin a casa mentre durava la intervenció. Les famílies de l'escola més a prop de l'habitatge (d'on serien les dues alumnes a qui l'home hauria amenaçat) han rebut un comunicat del centre que els explicava la situació. Se'ls ha dit que els Mossos havien de detenir un home que havia "intimidat uns alumnes de cicles formatius" i se'ls ha recomanat que no anessin a buscar els fills abans d'hora.

"Tot ha quedat en un ensurt. No us heu de preocupar", deia la nota per mirar de tranquil·litzar les famílies. Els alumnes han acabat sortint per una altra porta del centre, tot i que l'home ha estat arrestat abans de l'hora que s'acaben les classes i, per tant, la sortida dels alumnes s'ha produït quan el dispositiu policial ja es desmuntava.

stats