Successos
Societat Successos 05/01/2023

Un home confessa que va assassinar, esquarterar i enterrar la seva parella el 2021 a Pontons

La policia el va detenir dimarts, un any i mig després del crim

2 min
Un agent de la Guàrdia civil

BarcelonaFeia dies que als operaris de l'Ajuntament de Pontons, a l'Alt Penedès, els feia mala espina un forat enmig d'un solar ballat i decorat amb flors de lavanda. Era una parcel·la sense construcció situada en una urbanització propera al nucli d'aquest poble de gairebé 500 habitants. Finalment, el consistori va decidir trucar a la Guàrdia Civil i aquest dimarts la policia hi va anar. Hi havia moltes travesses sobre què podria haver-hi en aquell forat, com que es podia tractar d'un animal mort, però es va confirmar el pitjor escenari: després d'una estona d'anar excavant, a dos metres de profunditat hi van trobar el cadàver esquarterat d'una dona de 42 anys en diverses bosses. Feia molt de temps que estava morta, segons fonts coneixedores de la investigació consultades per l'ARA.

Una de les primeres preguntes que es va fer la Guàrdia Civil és de qui era aquella parcel·la, i ràpidament en van trobar el propietari: un home de 43 anys que no era de Pontons, sinó que residia a Barcelona. El van anar a buscar i el van acabar detenint a Sant Andreu de la Barca. A comissaria, l'home va confessar el crim: l'estiu del 2021 va assassinar i esquarterar la seva parella, també de Barcelona, i després la va enterrar en aquest solar de Pontons. L'anàlisi de l'ADN de la víctima va confirmar que es tractava de la seva parella. Al cap d'unes hores va passar a disposició judicial i aquest dijous el jutjat de guàrdia de Vilafranca ha decretat presó provisional i sense fiança per a l'home. És el primer detingut del 2023 per un crim masclista.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la dona no l'havia denunciat mai per maltractaments. Ara la causa l'assumirà un jutjat de violència masclista de Barcelona, que és on residia la víctima. Amb el seu cas, s'eleven fins a 14 els feminicidis que es van produir el 2021 segons el recompte del Govern, que inclou qualsevol homicidi d'un home sobre una dona pel sol fet de ser-ho i sense que la violència s'hagi hagut de donar en l'àmbit de la parella. En tot el 2022 se n'han produït dotze. Segons les dades dels Mossos d'Esquadra, la dona de Pontons seria la desena víctima mortal de violència masclista el 2021.

Telèfons contra les violències: gratuïts i confidencials

  • Generalitat de Catalunya: 900 900 120
  • Ministeri d'Igualtat: 016
  • WhatsApp: 600 000 016
  • Emergències: 112
  • Mossos: 601 00 11 22

stats