L'advocat Cristóbal Martell se suma a la defensa d'Alves enmig d'una disputa familiar

El nou integrant de l'equip del futbolista havia representat Leo Messi i la família Pujol

3 min
L'advocat Cristóbal Martell, entrant a l'Audiència Nacional / PACO CAMPOS / EFE

BarcelonaL'entorn del futbolista Dani Alves feia hores que meditava la decisió de canviar d'advocat després que la seva estratègia de defensa divendres fes aigües i acabés amb l'esportista brasiler tancat a la presó de Brians 2 per una presumpta agressió sexual. Els últims dies hi ha hagut contactes constants entre familiars i representants d'Alves amb bufets d'advocats catalans. De moment només hi ha una cosa en ferm: l'advocat Cristóbal Martell –que ha representat, entre altres, Leo Messi, la família Pujol i Gerard Piqué i Shakira per temes fiscals– se suma a la defensa d'Alves. Així ho confirma l'actual advocada del futbolista, Miraida Puente Wilson, en un comunicat. A partir d'ara, treballaran plegats. Segons ha pogut saber aquest diari, estan preparant un recurs per intentar que Alves surti de la presó de forma provisional. Fonts de l'entorn d'Alves apunten que es presentarà en les properes hores, abans que dijous al matí acabi el termini.

El motiu de la incorporació de Martell, segons el comunicat, és per "reforçar" la seva defensa amb un especialista en dret penal. L'objectiu de la defensa, segons afirma l'advocada del futbolista, és "restablir l'honor i la dignitat" d'Alves i "demostrar la seva innocència dels fets que li són imputats".

No està clar, però, que Martell i Wilson acabin defensant Alves durant tot el procés. Dependrà del criteri que s'imposi. De moment preval, segons fonts consultades per l'ARA, el de la representant i exdona de l'esportista brasiler, Dinorah Santana. Altres sectors de la família, però van per la seva banda. Hi ha algunes persones que han contactat amb altres advocats, com Andrés Maluenda, que havia representat Sandro Rosell, i intenten que també entrin al cas.

Terminis

Mentrestant, el temps passa i queden 48 hores perquè els advocats del futbolista presentin una impugnació a la resolució de la jutge dins del termini establert. En els propers dies, la magistrada que instrueix el cas també haurà de decidir si accepta que la patronal de l'oci nocturn de Catalunya Fecasarm i l'estatal Spain Nigthlife entrin com a acusació popular en la causa. La presumpta violació va tenir lloc a la discoteca Sutton de Barcelona el 30 de desembre de l'any passat. La víctima, de 23 anys, assegura que Alves la va tancar al lavabo d'un reservat, la va obligar a fer-li una fel·lació i la va penetrar fins a l'ejaculació mentre li donava bufetades.

Alves va donar fins a tres versions dels fets davant de la jutge i en cap moment va acceptar l'agressió. Sí que va passar d'afirmar que no coneixia la víctima a acceptar que se la va trobar al lavabo. Unes contradiccions amb les proves aportades pels Mossos d'Esquadra que van portar a la jutge a dictaminar la presó provisional. També va tenir pes en la decisió el risc de fuga: Alves té diners i la doble nacionalitat brasilera i espanyola, i amb el Brasil no hi ha conveni d'extradició. Ara, la defensa d'Alves intentarà revertir aquests arguments.

El cas Alves també ha sigut protagonista de la roda de premsa del Govern. La portaveu, Patrícia Plaja, ha dit que la seva causa "demostra que la impunitat amb què actua gent amb poder s'ha acabat". "Sigui qui sigui el presumpte agressor no queda impune. [...] La por està canviant de bàndol", ha dit en roda de premsa després del consell executiu. Alves aquest dilluns va ser traslladat de la presó de Brians 1 a Brians 2 per qüestions de seguretat, i Plaja ha insistit que no hi ha un "tracte de favor": "La decisió de traslladar-lo s'ha pres des de la secretaria de mesures penals per garantir la seguretat i la normal convivència. Tindrà el mateix que es dispensa a la resta", ha conclòs.

stats