Successos
Societat Successos 28/10/2022

Macrooperació antidroga a Palafrugell amb més de 100 policies i 17 detinguts

El grup criminal es considera desarticulat, però la investigació continua oberta

ARA
2 min

BarcelonaEl maig del 2021, la Policia Local de Palafrugell va identificar la presència d'una organització que repartia droga per uns quants indrets del municipi. Van començar una investigació que no va ser fàcil. Fins i tot van rebre amenaces del grup criminal quan es va assabentar que la policia li anava al darrere. Davant la magnitud dels fets, van entrar en joc la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, que juntament amb la municipal han estat gairebé un any i mig investigant la trama. I aquest divendres ha sigut el dia clau: a primera hora del matí, quan el sol encara no havia sortit, un centenar d'agents dels tres cossos han omplert els carrers d'aquesta ciutat de 23.000 habitants. Als veïns els ha despertat el so d'un helicòpter que des de bon matí ha acompanyat l'operació.

En total hi ha 17 detinguts, la majoria a Palafrugell, tot i que també n'hi ha hagut a Begur i Calonge, segons l'ACN. Ara aquest grup es considera desarticulat, però la investigació continua oberta i no es descarten més operacions.

Avui s'han escorcollat nou pisos i dos locals. La policia hi ha trobat el que buscava: 130.000 euros en efectiu, 704 grams de cocaïna i 450 d'haixix, un rifle, una carabina —un tipus de fusell—, una pistola Taser, una porra extensible, dos matxets, set armes blanques, un dron, trenta telèfons mòbils i material per tractar la droga. Les diligències i els detinguts s'han posat a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de la Bisbal d'Empordà.

Operatiu policial a Palafrugell
Operatiu policial a Palafrugell
stats