Agresssió sexista

Presó provisional sense fiança per a l'agressor de dones a l'estació de metro

El Govern veu delicte d'odi en els fets i fa una crida a testimonis i víctimes perquè denunciïn

ARA
2 min
Dues captures del vídeo de les càmeres del metro

BarcelonaEl jutjat d'instrucció número 32 de Barcelona ha decretat presó provisional sense fiança per a l'home que aquest divendres va agredir com a mínim a una de desena de dones mentre caminava per l'andana de l'estació de metro de Camp de l'Arpa de Barcelona (L5). Ara per ara, la causa està oberta pels delictes de lesions i tracte degradant. No es descarta que hi hagi més víctimes de l'agressió i el Govern i els Mossos d'Esquadra han demanat que les persones que hagin estat agredides en aquests fets presentin una denúncia en una comissaria. Per ara, només ho ha fet una de les dones.

El detingut és un home de 30 anys i té cinc antecedents per altres delictes, com ara robatoris i furts. Segons ha informat la policia catalana, la Unitat Central de Delictes d'Odi s'ha fet càrrec d'investigar l'agressió i estudia si hi podria haver un delicte d'odi. En concret, les imatges demostren que l'agressor selecciona les seves víctimes pel seu gènere, motiu pel qual se'l podria imputar per un delicte d'odi per sexisme. La col·laboració amb agents de seguretat en el moment dels fets i el visionament de les imatges de videovigilància han estat claus per a l'arrest.

En aquest sentit, el vídeo que es va viralitzar aquest divendres mostra un home que mentre va caminant passa pel costat de les persones assegudes que esperen el metro i comença a pegar i a insultar les víctimes. L'acció de l'individu va creixent en intensitat fins que arriba a la punta de l'andana, on hi ha una noia amb auriculars aliena a l'escena. L'home corre fins a ella i li dona un cop que la fa caure a terra.

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, va expressar dissabte "la més rotunda condemna" de les agressions i va demanar a víctimes i testimonis que presentin una denúncia. A més, va explicar explicat que treballen per reparar totes les violències contra les dones i va assegurar que aquesta reparació implica una investigació "diligent", que estan duent a terme els Mossos d'Esquadra. Així mateix, segons va assenyalar, també comporta proporcionar ajuda psicològica a les dones que han patit aquesta agressió. La primera tinent d'alcalde de Barcelona i presidenta dels Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Laia Bonet, va descriure a la xarxa X (antic Twitter) com a "molt greu" l'"agressió indiscriminada contra diverses dones" i va manifestar el suport del consistori a les víctimes. El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, s'ha sumat a la denúncia dels fets –que ha qualificat d'"atrocitat"– aquest diumenge, i ha explicat que considera que hi ha delicte d'odi en l'agressió. En conseller, en una entrevista a Catalunya Ràdio, també ha insistit que és "bo i necessari" que les víctimes presentin denúncia, i els ha garantit el suport i l'acompanyament.

stats