Una agent dels Mossos dispara un tret a la cama a un presumpte atracador

La policia explica que l’home anava armat amb un ganivet i s’ha "abraonat" contra als agents

2 min

BarcelonaUna actuació dels Mossos d’Esquadra per un atracament aquest matí en una entitat bancària de Lleida ha acabat amb el presumpte autor ferit per un tret de la policia a la cama. L’avís de l’atracament s’ha rebut a les 11.05 h, i la informació que s’ha donat al telèfon d’emergències és que l’home que volia assaltar la sucursal anava armat amb un ganivet i era a l’interior del local. Quan els agents han arribat a la zona, segons els Mossos, l’atracador ja era fora del banc. En el moment que s’ha volgut detenir-lo, la policia explica que l’home, armat amb un ganivet, s’ha "abraonat" contra els agents, que "en veure perillar la seva integritat" li han disparat un tret a la cama.

En un vídeo de la detenció es pot veure el presumpte atracador a la vorera, a tocar de la calçada, envoltat per diversos agents dels Mossos –tant uniformats com de paisà–. Quan un mosso s’intenta acostar a l’home, ell reacciona alçant el braç on té el ganivet a la mà i un segon i mig després se sent una detonació. En aquesta seqüència es veu una mossa que apunta amb la seva pistola l’atracador. En un altre vídeo des d’un altre angle, es veu com aquesta mossa és qui dispara el tret i que un cop feta la detonació, abaixa ràpidament la pistola. Tot seguit l’home cau a terra i diversos agents l’envolten per emmanillar-lo.

L’home ha sigut traslladat a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida per la ferida de bala i ha quedat formalment detingut. Segons la policia, cap més persona ha resultat ferida en aquesta actuació, que ha tingut lloc a l’avinguda Artesa de la ciutat. L’ACN informa que l’atracador podria ser l’autor d’una agressió a una noia dissabte a la matinada, a qui va intentar robar a la sortida d’una discoteca. Ella s'hi va resistir i l'assaltant li va causar diversos talls amb el ganivet que portava. Segons altres fonts, l’home també podria estar relacionat amb agressions sexuals denunciades a Lleida.

stats