Successos
Societat Successos 06/01/2023

Nit de Reis tràgica: dos crims en vuit hores a Catalunya

Dos homes moren apunyalats a l'Hospitalet de Llobregat i al districte de Nou Barris de Barcelona

3 min
A Nou Barris, el crim ha tingut lloc davant aquesta parada d'autobús al número 39 de Via Júlia

BarcelonaEn menys de vuit hores, els veïns de l'Hospitalet de Llobregat i del districte de Nou Barris de Barcelona han vist dues baralles que acabaven amb un home estès a terra, ferit per una arma blanca, que ha acabat perdent la vida. Eren les 20.30 hores a l'Hospitalet, i les famílies estaven tornant a casa després de la cavalcada de Reis. Ses Majestats havien recorregut tot el centre de la ciutat i a les 20 h havien acabat la ruta a l'Ajuntament. A pocs metres d'un dels punts per on havien passat les carrosses, al carrer de Corominas, a prop del parc de la Torrassa, va començar una baralla a l'interior d'un local que va acabar de manera tràgica. Un home va resultar ferit per arma blanca i al cap de poca estona va morir.

El presumpte autor va fugir del lloc dels fets, on al cap de pocs minuts van arribar diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra. Segons ha informat la mateixa policia en un comunicat, la Divisió d’Investigació Criminal de la Regió Metropolitana Sud ha obert una investigació per aclarir els fets i identificar l’autor. S'acabava de cometre el primer crim de l'any 2023 a Catalunya.

Vuit hores després, a 10 quilòmetres de distància, s'ha comès el segon. De nou, una baralla va acabar malament, amb un home ferit per arma blanca que va perdre la vida. Eren les 4 de la matinada a la Via Júlia, al districte de Nou Barris de Barcelona. Concretament, al costat de la parada d'autobús Via Júlia-Fonts de Canyelles. Una altra persona va resultar ferida per aquesta baralla i els serveis d'emergència l'han traslladat en un hospital sense que es temi per la seva vida.

Els presumptes autors, com en el crim de l'Hospitalet, han fugit del lloc dels fets, però unes hores després, aquest divendres al migdia, els Mossos han detingut un home per la seva relació amb l'apunyalament mortal. Fonts policial apunten que encara falten indicis per determinar si és el presumpte autor del crim. La policia ha localitzat el sospitós després que hagin pogut identificar la víctima. Encara no han trascendit les dades de cap dels dos, però la identificació del cadàver ha conduït ràpidament als investigadors cap al sospitós.

La nit de Reis a Barcelona també va deixar una baralla multitudinària davant de la discoteca Downtown, al bari de les Corts de Barcelona. Van resultar ferides tres persones en una disputa que va enfrontar una trentena de persones.

Lavanda i espígol: el crim de Pontons

Precisament aquest dijous els jutjats de Vilafranca del Penedès van enviar a presó provisional un home que va confessar haver assassinat, esquarterat i enterrat a Pontons (Alt Penedès) la seva parella l'estiu del 2021. Dimarts la Guàrdia Civil va excavar un forat d'un solar de Pontons que feia gairebé un any que als serveis municipals i als veïns els feia mala espina. Segons fonts coneixedores del cas, primer van ser els veïns de la urbanització –no gaire llunyana del nucli de Pontons– els que van detectar un moviment de terres sospitós.

Un home de Barcelona va comprar un solar buit i hi va posar una tanca, fet que ja va estranyar els veïns. Encara els va estranyar més que fes un forat profund al centre del terreny i a sobre hi acabés posant unes plantes per dissimular-ho. Espígol i lavanda. "Tot era molt estrany", admeten fonts del consistori. L'home que va comprar els terrenys, però, va passar desapercebut. Sí que va demanar si hi podia construir, però l'Ajuntament va denegar la petició perquè aquell solar no és urbanitzable.

Al cap d'un temps, els veïns van alertar l'Ajuntament d'aquests moviments sospitosos de terra i el consistori, després d'enviar-hi els serveis municipals a supervisar-ho des de la distància, va avisar la Guàrdia Civil. La principal hipòtesi era que hi hagués un animal enterrat, però l'escenari que la policia es va trobar dimarts va ser completament diferent.

Aquest divendres es reuneix el ple de l'Ajuntament per aprovar una declaració institucional de repulsa al nou crim masclista, el primer del 2023. Demà Pontons mantindrà un minut de silenci en record de la víctima.

stats