Robatori rècord a Barcelona: prenen un rellotge de 800.000 euros a un turista

Els Mossos també investiguen un altre cas en què s’ha sostret la pistola d’un policia nacional

2 min
Botigues de carrers del Gòtic, com Call o Ferran, no han apujat la persiana.

BarcelonaDe les múltiples denúncies que han rebut els últims dos dies els Mossos d’Esquadra per robatoris a Barcelona, n’hi ha dues que criden l’atenció. La primera és pel valor de l’objecte sostret a un turista: un rellotge de luxe que costa 800.000 euros. La segona, que formalment va rebre la Guàrdia Urbana, pel robatori d’una pistola reglamentària d’un policia nacional quan estava fora de servei. En els dos casos, els Mossos tenen una investigació oberta que fins ara no ha permès la detenció dels autors.

El robatori del rellotge va ser aquest dimarts a dos quarts de tres del migdia al carrer Lledó del Barri Gòtic, a prop de la plaça Sant Jaume, quan quatre lladres van acorralar el turista. Li van arrencar el rellotge amb violència del canell i van fugir corrent. Quan la víctima va presentar la denúncia als Mossos, va assegurar que l’objecte sostret és un rellotge de luxe de la marca suïssa Hublot que costa 800.000 euros. La policia no té un registre del valor dels rellotges que es roben a la ciutat, tot i que es dona per fet que aquest cas suposa un rècord.

Fins ara havia transcendit que els rellotges de luxe que s’havien robat costaven des de 10.000 euros fins a gairebé 400.000 –quan incorporen joieria–. Algunes de les marques de més valor, que els lladres busquen, són precisament Hublot, Richard Mille i Patek Philippe. Els delinqüents que hi estan especialitzats reben el nom de rellotgers entre la policia, i els Mossos saben que és un negoci amb una alta rendibilitat, en què els objectes es poden arribar a vendre a l’estranger.

Els lladres es mouen per les zones turístiques de Barcelona amb establiments i hotels de luxe per trobar víctimes amb un alt poder adquisitiu. Els Mossos han detingut les últimes setmanes diversos autors de robatoris de rellotges de luxe, alguns dels quals han entrat a presó. Només al maig, ja s’havien intentat sostreure o s'havien recuperat diversos rellotges a Barcelona, la majoria a Ciutat Vella, valorats per exemple en 55.000 o 360.000 euros. Alguns lladres utilitzen patinets elèctrics per fugir més de pressa.

La policia munta a la ciutat, en el marc del pla Tremall, dispositius de prevenció dels robatoris de rellotges d’alta gamma, sovint violents, que se sumen a la unitat creada per perseguir els delinqüents especialitzats en això.

Una bandolera amb sorpresa

L’altre robatori que els Mossos investiguen va passar aquest dimecres a la tarda a l’Eixample de Barcelona, al carrer Casp. Un lladre va robar a l’interior d’un vehicle que estava aparcat i va endur-se una bandolera que hi havia dins el cotxe. Possiblement sense ser-ne conscient, el lladre, que està identificat fotogràficament, acabava de sostreure una pistola d’un policia nacional. Es devia endur una sorpresa quan va veure que a l’interior de la bandolera hi havia l’arma reglamentària d’un agent que estava fora de servei i l’havia deixat allà.

El policia va denunciar el robatori a la Guàrdia Urbana de Barcelona, segons expliquen fonts municipals. Més tard els Mossos van rebre l’avís i també en busquen l’autor.

stats