Successos

Tiroteig mortal a Barcelona: maten a trets un home i fugen amb moto

Els Mossos busquen els autors, amb la hipòtesi que sigui una execució

ARA
2 min
Les rajoles de la vorera que dona accés a la porta de l’escola Els Porxos amb unes restes de sang.

BarcelonaUn home de 43 anys ha mort cap a les tres d’aquesta matinada a Barcelona després de rebre diversos trets. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per trobar els autors d’aquest tiroteig mortal, que ha passat al carrer Fluvià a tocar de la plaça Eduard Torroja, al barri de Sant Martí de Provençals. A les rajoles de la vorera que dona accés a la porta de l’Escola Els Porxos encara hi havia restes de sang aquest matí: és el punt on s’ha produït el crim.

Segons les primeres informacions, dos homes han disparat contra la víctima, que hauria rebut almenys quatre trets. Tot seguit, els autors han fugit amb una moto. Quan els efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) han arribat a la zona, han intentat salvar l’home, que tenia ferides de bala a l’esquena, al pit, al cap i al mentó, segons l'agència Efe. Malgrat l’actuació del SEM, l’home ha mort. Els Mossos han explicat que treballen per “identificar l’agressor”.

La principal hipòtesi d’aquest tiroteig és que sigui una execució contra la víctima. No consta que cap altra persona hagi resultat ferida. Ara els investigadors de la policia intenten esbrinar la identitat de l’autor o els autors de l’assassinat per poder buscar-los i detenir-los. Els Mossos també volen aclarir què ha motivat el crim.

Tres tirotejos en els últims mesos

Aquest és el tercer incident d’aquest any que ha transcendit a Barcelona amb l’ús d’armes de foc. El primer va ser el 15 de gener, també al districte de Sant Martí, quan un tiroteig en un pis va deixar dos ferits. La policia sospitava que l’autor dels trets s’havia atrinxerat dins el domicili i va muntar un ampli dispositiu, però quan va entrar al pis ja no va trobar-hi ningú. Al cap de dues setmanes, els Mossos van detenir el presumpte agressor. El segon tiroteig va ser el 15 d’abril al barri de la Barceloneta. Dues persones que anaven amb moto van disparar a un home a la cama i al gluti, però una altra bala va rebotar i va impactar contra el turmell d’un menor. En aquest cas no consta cap detenció i la hipòtesi és que fos una revenja.

El tiroteig d’aquesta matinada ha coincidit en una setmana en què els Mossos han fet sis detencions per dos apunyalaments a Barcelona en un robatori i en una baralla. El primer va passar dijous al vespre al barri del Raval de Ciutat Vella i el segon divendres a la matinada al districte de l’Eixample.

stats