Successos

Tres noies i un noi d'entre 19 i 22 anys, les víctimes mortals de l'atropellament de Montmeló

La via està tallada i Renfe ha habilitat un servei d'autobús entre Montmeló i Parets

3 min
Aixecament d'un dels cadàvers, víctima de l'accident de Montmeló ja de matinada.

BarcelonaTres noies i un noi d'entre 19 i 22 anys han resultat mortes aquest vespre al ser atropellades per un tren de la línia R3 de Rodalies, al seu pas per la localitat vallesana de Montmeló, en un pas no autoritzat, segons han confirmat fonts de Protecció Civil. Inicialment s'ha informat de tres víctimes i un ferit en estat crític, que ha acabat morint per una aturada cardiorespiratòria, malgrat els esforços dels serveis d'emergència.

Mossos d'Esquadra treballant al lloc del accident mortal

L'accident ha passat poc després de les 20.22 hores d'aquest vespre, quan un grup de set persones ha traspassat la via per un punt no autoritzat, a tocar del Circuit Barcelona-Catalunya de Montmeló, molt a prop d'on es feia el festival de música electrònica Duro. Segons ha explicat Renfe, es tracta d'un punt "en un revolt, de difícil visibilitat", en el tram entre Parets i Granollers-Canovelles. El grup ha sorprès el maquinista del comboi, que no ha tingut temps de reaccionar i no ha pogut evitar l'impacte. Les altres tres persones que acompanyaven les víctimes mortals han quedat il·leses físicament, però han hagut de ser ateses per una crisi d'angoixa i se les ha traslladat fins a l'hospital de Granollers.

El tren que s'ha vist involucrat cobria el trajecte l'Hospitalet-Vic, i hi viatjaven 170 persones, que no han patit cap lesió i tampoc no han necessitat atenció sanitària. Fins al lloc dels fets s'han desplaçat fins a vuit ambulàncies i un helicòpter, i Emergències ha activat també un equip de tres psicòlegs per si algun dels testimonis de l'accident requeria la seva intervenció.

Efectius d'emergències treballant al lloc on hi ha hagut l'atropellament múltiple d'un tren a Montmeló.
Efectius d'emergències treballant al lloc on hi ha hagut l'atropellament múltiple d'un tren a Montmeló.
Lloc del atropellament mortal,a  tocar de Montmeló

Arran de l'impacte, la via ha quedat tallada i el tren afectat aturat, a l'espera del que determinin les autoritats policials. Els Serveis d'Emergència han atès les víctimes i els Mossos d'Esquadra i els Bombers han estat fent una recerca exhaustiva al voltant de les vies per si hi havia altres persones afectades.

Renfe ha anunciat la posada en marxa d'un servei d'autobús alternatiu per cobrir el tram afectat, però alguns viatgers s'han queixat que més d'una hora després de l'accident encara continuaven sense informació a l'estació de Parets. Els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec de la investigació que ha de determinar les causes del sinistre, com sempre passa amb aquest tipus d'incidents. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s'ha declarat "consternat" per l'accident.

En una piulada a X, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, s'ha mostrat "absolutament consternat" per una tragèdia que deixa "sense alè", alhora que ha ofert l'acompanyament dels serveis d'emergència a víctimes i familiars.

El 23 de juny del 2010, dotze joves van morir també en un accident múltiple, el més greu a Catalunya, quan travessaven la via del tren a l'estació de Castelldefels Platja per anar cap a les festes que es fan a la platja la nit de Sant Joan sense fer servir el pas de vianants habilitats. Aquell cas va acabar a la justícia, perquè les famílies de les víctimes van acusar tant Renfe com Adif, propietària de la infraestructura, de mala previsió i senyalització, ja que les andanes estaven plenes de gent i molts grups van voler avançar per les vies, entre ells els nois morts. No obstant això, un jutjat va exculpar les dues empreses i va culpabilitzar les víctimes d'haver actuat amb "imprudència extrema".

stats