Successos

Troben el Coco, el gat supervivent de l'incendi de València

Els bombers localitzen l'animal a la planta 13 de l'edifici calcinat vuit dies després del foc virulent que va acabar amb 10 vides humanes

ARA
2 min

BarcelonaUna bona notícia en mig de tanta desgràcia. Els bombers han rescatat aquest divendres sa i estalvi el gat Coco de l'edifici del barri del Campanar de València que la setmana passada va quedar totalment calcinat en qüestió de minuts en un incendi que va causar la mort de 10 persones, així com de desenes d'animals de companyia. Vuit dies més tard, la sorpresa de localitzar viu el felí ha tornat al lloc del sinistre escenes d'alegria quan la veïna propietària s'ha retrobat amb el gat.

Un cop la temperatura de l'interior de l'edifici ha baixat i les anàlisis han constatat que l'estructura és sòlida, els bombers estan duent a terme feines de recuperació de béns i documentació dels veïns afectats. Mentre eren a la planta 13 de la torre més baixa del complex afectat, han sentit uns tímids miols en el que havia estat un pis de dos nivells, que els han fet aturar la seva tasca per investigar d'on provenia aquell soroll. Poc després han localitzat un gat a l'interior d'una columna on precisament hi ha una boca d'aigua per fer servir en cas d'un foc.

Els bombers han compartit la imatge del gat al grup de WhatsApp que han creat amb els residents del complex cremat. La sorpresa ha estat majúscula perquè ningú s'esperava ni entén com ha pogut sobreviure l'animal als fums tòxics i altes temperatures de l'incendi i a vuit dies sense menjar ni beure res, ja que tot al seu voltant va quedar totalment destruït.

Tot seguit, l'Andrea, la propietària de l'animal, s'ha traslladat a les portes de l'edifici amb una bossa especial per traslladar el Coco fins al veterinari. Abans, però ha agraït als bombers la seva feina, sense poder evitar les llàgrimes d'alegria i emoció. En declaracions a la cadena À Punt, la veïna ha admès que "el donava per perdut".

stats