Rescaten una parella atrapada al balcó de l'edifici en flames a València

Els bombers treballen per apagar l'incendi i salvar altres persones

ARA
1 min

Una de les preocupacions del virulent incendi que calcina un edifici de catorze plantes al barri de Campanar de València són els veïns atrapats per les flames. Entre ells, una parella s'ha refugiat del foc i el fum al balcó de casa seva mentre els bombers treballaven per rescatar-los. Tal com podeu veure en aquest vídeo de La Sexta, es tracta d'un home i una dona que han seguit les indicacions dels efectius mentre aquests treballaven per trobar una manera de treure'ls de l'edifici. Finalment, els bombers han aconseguit salvar-los amb una maniobra que han realitzat amb dues grues: una controlava el foc a les plantes inferiors i l'altra s'ha acostat per treure els afectats pel balcó.

Durant tota la tarda, efectius del cos han estat refrescant la zona on estaven atrapades aquestes persones amb aigua per rebaixar la temperatura i impedir que se'ls acostés el foc, que just es trobava al pis de dalt i ha arribat a envoltar-los. Amb aquesta maniobra han aconseguit rescatar-los i ara treballen per apagar l'incendi i salvar altres persones que hagin pogut quedar atrapades per les flames.

El primer balanç fet pel 112 recull set ferits, entre els quals tres bombers: un amb una fractura al canell i dos amb cremades a les mans i inhalació de fum. També han estat traslladats a diferents hospitals de la ciutat com a mínim quatre veïns per inhalació de fums, entre els quals un menor. Tot i que de moment es desconeix si hi ha víctimes o ferits, les unitats de crítics i cremats dels hospitals de València s'estan coordinant per a una possible actuació arran de l'incendi, segons han explicat fonts de la conselleria de Sanitat a Efe.

stats