Societat 12/11/2014

Els primers 50 bitllets del número 1714 de la Grossa de Cap d'Any s'esgoten en 15 minuts

Les 50 primeres butlletes s'han venut a un supermercat. El pròxim 1 de desembre se sortejarà l'establiment que posarà a la venda els altres 50 bitllets

Agències
3 min

BarcelonaEl 50 primers bitllets del número 01714 de la Grossa de Cap d'Any s'han esgotat en només un quart d'hora. La loteria s'ha posat a la venda a les nou d'aquest dijous al matí al Supermercat Coaliment de la població de Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental). Els clients, que només tenien dret a comprar un únic bitllet, han explicat que volien aconseguir aquest número pel "simbolisme" o per la "il·lusió" pel procés sobiranista. La gent que ha vingut cap a dos quarts de deu del matí s'ha trobat que els bitllets ja s'havien venut. L'altre llibret del 01714 se sortejarà l'1 de desembre. Des del Supermercat no s'esperaven" l'expectació i el rebombori que s'ha generat".

La celeritat en les vendes ha estat provocada perquè molts clients han arribat a les vuit del matí al Supermercat pensant-se que la loteria ja estava en venda. El número, però, no es posava a la venda fins a les 9 del matí. Tot i així, els responsables del local han decidit reservar-los els bitllets perquè no es quedessin sense el número. Una d'aquestes persones ha estat en Pep Guardi, que ha explicat que "gairebé feia cua" abans d'obrir el local.

En Joan Ballart no ha tingut la mateixa sort. Ha arribat a dos quarts de deu al Supermercat i li han explicat que els números "ja s'havien esgotat". "El comprarem l'any vinent", ha dit, resignat, als mitjans de comunicació que han anat a Sant Antoni de Vilamajor a cobrir la notícia.

La Maria Rosa Masó i la Mònica Romero han estat puntuals i a les 9 del matí estaven passant per caixa per comprar el 01714. Han explicat que els hi feia il·lusió poder tenir aquest número tenint en compte "el moment en què estem". En Xavier Guiu, l'encarregat, ha afegit que "la gent s'ha motivat molt" perquè la xifra té molt de "simbolisme". Segons Guiu, ha vingut gent dels pobles del voltant i de Barcelona per comprar el bitllet.

Des del Supermercat no s'esperaven "l'expectació i el rebombori que s'ha generat", segons ha explicat el delegat de Coaliment, Gerard Escoda. "Suposo que és normal amb el número del Tricentenari...", ha afegit.

Sorteig dels números

El primer llibret del 01714 s'ha venut en aquest supermercat pel sorteig que es va realitzar entre els agents venedors i operadors comercials de la Grossa. L'altre llibret de 50 bitllets del número se sortejarà el proper 1 de desembre. A partir de l'endemà del sorteig es podrà trobar el número a l'establiment agraciat. Loteria de Catalunya ha decidit aquest any sortejar els punts de venda dels números 91114, 02014 i 01714 perquè la seva demanda supera en gran mesura l'oferta existent.

El mes de setembre passat ja es va celebrar el sorteig del 91114, que es va vendre en una llibreria de La Fuliola, en L'Urgell, i que es va esgotar en menys d'una hora. El número 02014 va anar a parar a un estanc de Lleida que celebrava els 25 anys de la seva primera venda de loteria catalana.

La Grossa de Cap d'Any ha posat a la venda 50 milions d'euros a través de bitllets de 5 euros. Loteria de Catalunya destinarà a premis el 70 % del valor dels bitllets, de manera que repartirà 35 milions en premis.

Aquest any, a més, haurà cinc grans premis, a diferència del 2013, quan va haver tres. El primer premi de la Grossa estarà premiat amb 20.000 euros per euro jugat, és a dir, 100.000 euros al bitllet de 5 euros. El segon atorgarà 6.500 euros per euros jugat (32.500 al bitllet) i el tercer, 3.000 euros per cada euro (15.000 euros al bitllet).

A més, aquest any s'han creat dos premis nous: un quart, que donarà 1.000 euros per euro jugat (5.000 euros al bitllet) i un cinquè de 500 euros per euro jugat (2.500 euros per bitllet de 5 euros premiat).

stats