Societat 03/11/2016

El Suprem obliga a repetir el judici contra l'expolicia que va matar la cunyada a Caldes de Malavella

El tribunal assegura que s'hauria d'haver celebrat tot el judici, malgrat el pacte de conformitat que havien acordat la defensa i les acusacions

Ara
1 min
L'acusat del crim, arribant als jutjats de Santa Coloma de Farners per passar a disposició judicial / ACN

BarcelonaEl Tribunal Suprem obliga l'Audiència de Girona a repetir el judici contra l'expolicia condemnat a 21 anys de presó per matar la cunyada i ferir la dona d'una ganivetada a Caldes de Malavella el 28 de maig del 2013. Les acusacions i la defensa van arribar a un pacte de conformitat que a la pràctica va acabar retallant el judici a la mínima expressió. El Suprem creu que s'hauria d'haver celebrat sencer i anul·la la sentència.

En el judici, l'expolicia va confessar que va assassinar la dona del seu germà i que va clavar el ganivet al coll de la seva esposa, a qui va ferir però no va matar. Un cop dictada la sentència, però, el condemnat va renegar del pacte i va assegurar que hi va accedir perquè el seu advocat i la fiscal l'havien pressionat.

El Suprem estima el recurs de l'expolicia i entén que es va vulnerar la legalitat del procés judicial. Argumenta que quan un acusat s'enfronta a més de 6 anys de presó, el judici s'ha de celebrar obligatòriament de manera íntegra: "En realitat, es va tractar de la simulació d'un judici", conclou la sentència del Suprem.

Segons el Suprem, després que l'acusat reconegués els fets al judici, les parts van renunciar a totes les proves, van modificar les seves conclusions i ni tan sols van refer els seus informes finals. El tribunal assegura que "la gravetat" dels delictes comesos per l'acusat –que inicialment s'enfrontava a 43 anys de presó– obligava a "analitzar totes les proves", i no només basar-se en la confessió de l'acusat.

stats