Societat 27/05/2012

“Quan surts de la presó, si no tens suport, és molt fàcil tornar a recaure”

Les retallades obliguen a eliminar programes de rehabilitació per a presos

Laura Díaz-roig
1 min
AJUDA PER TORNAR A COMENÇAR
 El Marc i el Carles -noms ficticis- són presos en règim de medi obert i participen en un dels programes de la Fundació Salut i Comunitat per a drogodependents. La conselleria de Justícia ha retirat les subvencions a aquestes entitats, que a partir del juny tancaran o reduiran programes per falta de recursos.

BarcelonaLa tercera fase de retallades de la Generalitat ha obligat moltes entitats a eliminar o reduir programes de rehabilitació i reinserció de presos. El departament de Justícia assegura, però, que el model de reinserció no està en perill. "Tot l'entorn penitenciari, incloent-hi els mateixos interns, s'han d'adaptar a la nova situació econòmica i fer front a la realitat dels pressupostos", explica a l'ARA d'aquest diumenge el director general de Serveis Penitenciaris, Ramon Parés.

El Marc -un cas real amagat en un nom fictici- ha passat més d'una dècada a la presó i fa sis mesos que està en regim obert, amb la condició d'assistir a un programa per superar la seva addicció a l'alcohol, que du a terme a la Fundació Salut i Comunitat. "Quan surts, si no tens un suport, és molt fàcil tornar a recaure", explica en un reportatge de l'ARA.

Podeu llegir l'article principal complet a l'ARA PREMIUM, on també trobareu el reportatge amb històries personals.

stats