Societat 19/02/2016

Tarragona només acceptaria una consulta sobre BCN World si fos només a la comarca

El grup d'ERC a l'Ajuntament tarragoní s'ha abstingut –com el de Salou ahir– mentre intenta fer equilibris amb la posició del líder del partit, Oriol Junqueras

Dani Revenga
2 min
Josep Fèlix Ballesteros amb la regidora del PP Marbel Negueruela en una imatge d’arxiu.

TarragonaDegoteig de pronunciaments a la demarcació de Tarragona a favor que BCN World tiri endavant i en contra de la proposta de consulta a tot Catalunya sobre el projecte que va llançar el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras. L’endemà que l’Ajuntament de Salou aprovés una moció en contra de la consulta en la qual es matisava que, en tot cas, si es feia només havien de votar els veïns de Salou i Vila-seca, l’Ajuntament de Tarragona n’ha aprovat una de similar. En aquest cas, però, el text expressa el suport al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, "en la seva intenció de continuar el projecte i de, eventualment, consultar la població" però considera que només és acceptable "en l’àmbit d’aquesta comarca", el Tarragonès. Com la que es va aprovar ahir a Salou, la moció insta el Govern que aprovi el pla director urbanístic que ha de fixar les característiques d’un complex que ha de contribuir "a diversificar el nostre teixit econòmic i a crear llocs de treball".

La moció l’han presentat els grups municipals del PSC –el partit principal de la coalició de govern- i CDC –a l’oposició–. A banda dels regidors d’aquests dos grups hi han votat a favor els de Ciutadans, el PP i UDC, que han sumat un total de 17 vots a favor. En contra hi han votat els dos regidors de la CUP i la regidora d’ICV-EUiA. Els 4 regidors d’ERC s’han abstingut, el mateix que va fer el grup municipal dels republicans a Salou.

La formació republicana ha de fer equilibris a les comarques de Tarragona entre els postulats del seu líder, Oriol Junqueras, i els diversos pronunciaments a favor del projecte o en contra d’una consulta a nivell de tot el país. El seu portaveu a l’Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà, s’ha mostrat partidari de redimensionar el projecte per millorar aspectes com la sostenibilitat i ha defensat la consulta, però només en l’àmbit del Camp de Tarragona.

Una posició molt diferent de la del segon tinent d’alcalde, Alejandro Fernández, del PP, que s’ha referit a la hipotètica consulta com una "excusa" per carregar-se el projecte i ha recordat els discursos catastrofistes que als anys 90 es van alçar en contra de Port Aventura, "que ha acabat sent un model d’èxit".

Per la seva banda, el regidor d’Urbanisme, el socialista Josep Maria Milà, ha recordat que el pla director està a punt d’acabar-se i ha qualificat el seu contingut d’assenyat. Des de CDC, el seu portaveu, Albert Abelló, ha situat el cas BCN Wolrd a la llista de "greuges" del territori i ha demanat a la Generalitat que "es posi les piles" per tirar-lo endavant. Els representants de la CUP i ICV-EUiA han criticat els perills d’un complex com BCN Wolrd, que consideren que no encaixa amb el territori, i que pot fomentar les ludopaties, la prostitució i llocs de treball precaris. En aquest sentit, ICV-EUiA ha presentat una moció en contra del complex, que s’ha rebutjat.

stats