Societat 05/12/2015

Tercer robatori provat d'una estelada per part de militars espanyols

Els Mossos tornen a enxampar de matinada membres de l'exèrcit robant l'estelada de Figueres

Ara
2 min
Imatge de l'estelada robada, de nou al seu lloc / ACN

BarcelonaL'home és un animal acostumat a ensopegar amb la mateixa pedra, i potser és per això que ha tornat a passar. Un grup de militars espanyols ha robat l'estelada que onejava a la Rambla de Figueres i, un altre cop, els Mossos d'Esquadra els han enxampat quan intentaven fugir. L'últim d'aquests incidents va ocórrer la passada matinada del 3 de desembre i, tot i que es tracta del tercer incident provat d'aquestes característiques que protagonitzen militars, els atacs a estelades han sigut nombrosos durant els últims mesos.

Els fets van desencadenar-se pels volts de les 4.00 de la matinada. Una patrulla dels Mossos d'Esquadra se n'adona que falta l'estelada situada a la part alta de la Rambla de Figueres i inicien una recerca per la zona. A la carretera C-260, just a la rotonda de Vilatenim, i on oneja una altra d'aquestes banderes, veuen aturats dos vehicles i procedeixen a identificar-los. Un d'ells fuig, però els agents aconsegueixen aturar l'altre i, a dins, identifiquen quatre militars de la base de Sant Climent Sescebes. És a la inspecció del vehicle que troben dues estelades més -la de Vilatenim no la van arribar a despenjar-: presumptament la que s'havia sostret minuts abans a la Rambla i l'altra que es trobava al passeig Lluís Companys.

L'ACN ha parlat amb l'Ajuntament de Figueres, que ha precisat que tornarà a penjar les estelades un cop passi el pont i, un altre cop, presentarà una denuncia contra els militars. No és el primer cop, doncs aquesta va ser la mateixa seqüència del passat maig, quan una altra patrulla dels Mossos va interceptar tres militars. Una dada confirmada més: no es tracta dels mateixos militars.

Ara bé, les estelades de Figueres no han estat l'únic objectiu dels militars de la base espanyola de Sant Climent Sescebes. Més enllà dels problemes de convivència que han denunciat alguns veïns per la proximitat del camp de tir, un uniformat d'aquesta base també va ser el protagonista d'estripar una estelada que es trobava al Port de la Selva. En aquella ocasió l'exèrcit va demanar disculpes a l'alcalde i en un comunicat va assegurar que obriria una investigació per aclarir els fets i "depurar les possibles responsabilitats".

És la mateixa reacció que s'ha produït aquest dissabte, tal com també recull l'ACN, quan en un altre comunicat l'Oficina de Comunicació de la Inspecció General de l'exèrcit de Barcelona ha assegurat que s'ha obert una investigació interna per esclarir els fets i comprovar si membres del cos hi han estat involucrats. L'escrit subratlla que l'exèrcit és una institució compromesa amb la societat a la qual serveix i amb els seus ciutadans i "té un absolut respecte per la propietat pública, privada i tota mena de mobiliari urbà". Per aquesta raó "desaprova" els fets, destaca, referint-se al robatori d'estelades.

stats