Successos
Societat 08/09/2021

Els Mossos investiguen un tiroteig al barri de la Mina

Un home ha anat a l'Hospital amb una ferida al braç

ARA
2 min

Els Mossos d'Esquadra investiguen el tiroteig que ha enfrontat diverses persones al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs dimarts a la nit. Segons explica a l'ARA un veí de la zona que ha presenciat els fets, s'han sentit una desena de trets al carrer Venus. A les imatges es pot veure com hi ha un grup de persones al fons del carrer, algunes d'elles disparant cap a l'altre extrem.

De moment els Mossos d'Esquadra no han confirmat si hi ha hagut ferits, malgrat que un home s'ha presentat amb una ferida al braç a l'Hospital del Mar.

En qualsevol cas, l'alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete, del PSC, ha lamentat el succés i ha advertit que no es pot "tolerar aquesta violència" a la ciutat. És per això que ha reclamat una reunió al conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, i al secretari general d'Interior, Oriol Amorós, amb l'objectiu d'analitzar "les últimes situacions de violència" que hi ha hagut a la Mina.

Segons ha publicat TOT Barcelona, el tiroteig s'hauria produït després que dos adolescents es barallessin per un patinet, i una de les famílies sortís amb armes de foc a disparar la família de l'altre jove. No és el primer cop que es produeixen situacions d'aquest tipus al barri de la Mina, a l'abril d'aquest mateix any també va haver-hi una baralla amb armes de foc i que va acabar amb una dona ferida de poca gravetat. Així mateix, el passat mes de juliol es va entregar l'home que va assassinar a un altre a ganivetades al mig del carrer a plena llum del dia.

Ara caldrà veure si passa el mateix que fa cinc anys, quan un assassinat al Port Olímpic va obrir un enfrontament entre clan. La ganivetada va despertar la voluntat de venjança de la família del mort, els Baltasares, que va fer fugir centenars de membres dels Peludos i els seus aliats. Tot i que alguns dels que van fugir van acabar tornant, gairebé un any després aquell clam de revenja encara ressonava i un grup dels Baltasares va fer fugir per la força, altra vegada, uns quants membres dels Peludos que volien tornar a casa. Aleshores diversos ajuntaments van acabar intervenint perquè hi havia moltes famílies que havien marxat de casa sense res.

stats