Societat 04/07/2017

TMB accepta buscar un àrbitre que acabi amb la vaga de metro i demana als sindicats que també ho faci

Mercedes Vidal apel·la a la "responsabilitat" dels treballadors del metro perquè busquin un mediador i desconvoquin la vaga

Laia Vicens
2 min
El metro de Barcelona, en una de les jornades de vaga dels dilluns

BarcelonaDesprés de 9 jornades de vaga i més de 70 reunions, segueix sense haver-hi un acord per al conveni laboral dels treballadors del metro. Per provar de desencallar la situació d'una vegada per totes, el secretari general de Treball de la Generalitat, Josep Ginesta, va posar sobre la taula una proposta: un àrbitre extern que redactaria un acord, que seria vinculant i d'obligat compliment per a les dues parts. Ara els sindicats i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) tenen una setmana per proposar noms.

Des de TMB, però, han sortit al pas de seguida acceptant la proposta i demanant als treballadors de l'empresa que "per responsabilitat" també se la facin seva i acceptin buscar un àrbitre que acabi amb la vaga de metro. Així ho ha dit la regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Mercedes Vidal, que ha apel·lat a la responsabilitat dels treballadors perquè acceptin aquesta mediació. "Ens ho exigeix la ciutadania", ha afirmat Vidal, que ha reivindicat aquesta "oportunitat" d'assolir un acord.

En cas que acceptin la negociació, Vidal ha dit que "el més conseqüent" seria desconvocar la jornada de vaga prevista per dilluns que ve, 10 de juliol, que seria la desena jornada de vaga. "La resposta a les millores que hem estat proposant no pot continuar sent més jornades de vagues", ha dit. De fet, com a pressió cap als sindicats, Vidal ha dit que l'Ajuntament no preveu un escenari en què els treballadors refusin l'arbitratge, perquè seria "intolerable" que més d'1 milió de persones es veiessin perjudicades molts més dilluns a causa de la vaga indefinida.

Sobre les persones que formaran part d'aquest arbitratge, Vidal ha dit que s'haurà de negociar pròximament, i que en tot cas s'han de posar d'acord els sindicats i la direcció de l'empresa.

stats