Societat 06/12/2014

TMB nega riscos per la fissura a l'estació de metro Baró de Viver i manté el servei

El sindicat CCOO discrepa amb la mesura i alerta del perill de la circulació dels trens de la línia 1

Efe
1 min

BarcelonaL'empresa Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha negat aquest dissabte que la fissura que divendres va provocar una inundació d'aigua i sorra a la plataforma de via de l'estació Baró de Viver de la línia 1 de metro suposi un risc per al pas de combois i, per això, ha mantingut el servei en actiu.

Fonts de TMB han explicat avui a EFE que els trens segueixen circulant encara que fan l'entrada a l'estació a una velocitat màxima de 15 quilòmetres per hora, mentre que personal de l'empresa i de la Generalitat està realitzant una monitorització del terreny per detectar qualsevol possible moviment de la plataforma de la via.

TMB recalca que els tècnics del departament de Territori no han detectat cap perill després de realitzar els tastos a la plataforma de vies de l'estació, situada en una "zona complicada" en estar a prop del riu Besòs, en concret al llit del riu, i per sota del nivell freàtic. Una de les hipòtesis que s'està estudiant és que l'aigua i la sorra que es va esmunyir a la plataforma per la fissura podria estar provocada per les intenses pluges caiguda l'última setmana.

TMB ha avançat que la setmana que ve es col·locaran unes travesses a la via com a mesura pal·liativa urgent, i a mitjà termini es realitzarà un projecte, dirigit pel departament de Territori de la Generalitat, per injectar ciment en aquest terreny, com ja es va fer el 2006. Per al sindicat CCOO del Metro Barcelona aquesta incidència posa en risc la circulació de trens i ahir van reclamar a TMB que paralitzés el servei en aquest tram.

stats