Societat 16/09/2013

TMB xifra en un 6,5% el seguiment de la vaga i els sindicats l'eleven al 60%

Els conductors planegen boicotejar l'ampliació de la nova xarxa de bus a Barcelona

Europa Press
2 min
Un autobús de TMB, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEls treballadors de TMB que van iniciar una vaga el dijous dia 12 han decidit seguir amb les aturades de manera indefinida tots els dies laborables de 9.00 a 11.00, de 19.30 a 21.30 i de 2.00 a 4.00 hores, fins que es readmeti el conductor acomiadat. Segons xifres de l'empresa, l'aturada d'aquest dilluns al matí ha sigut secundada per un 6,5% dels conductors, mentre que els sindicats eleven el seguiment a un 60%.

Tot i que la declaració de vaga ha sigut signada per tots els sindicats del comitè d'empresa, ACTUB, CCOO, CGT, PSA, UGT i SIT, a excepció d'ACAT, només ACTUB, CGT, PSA i el sindicat COS, que no forma part del comitè, han seguit amb la vaga de manera indefinida.

Boicot a la nova xarxa de bus

Els conductors de TMB planegen "boicotejar" l'ampliació de la nova xarxa de bus ortogonal de la ciutat, que afegirà cinc línies a la tardor, si la direcció no readmet el company acomiadat per una agressió a un usuari. Es tractaria d'una nova acció en el pols que mantenen els sindicats del comitè d'empresa per exigir la readmissió del conductor.

El delegat sindical Faustino Mondragón (ACTUB) ha lamentat aquest dilluns que l'empresa centri els seus esforços en la nova xarxa de bus i no en la seguretat dels seus treballadors, i ha afirmat que intentaran perjudicar l'ampliació del servei "actuant de mala fe i fent el que calgui" perquè el seu company sigui readmès. Malgrat que encara no saben en què consistirà el boicot, els treballadors no descarten una vaga a la japonesa o un incompliment dels horaris.

Mondragón ha retret a l'alcalde, Xavier Trias, les seves declaracions durant la presentació del pla de patrocini corporatiu de TMB divendres passat, en les quals assegurava que "un servidor públic no pot agredir un ciutadà". Els treballadors consideren que amb aquesta afirmació el convergent "està exercint de justicier", ja que dóna per fet que el conductor va agredir l'usuari, malgrat que encara no ha sigut jutjat, i se senten encara més desemparats davant de qualsevol ciutadà. També han anunciat que acudiran al pregó de la festa de la Mercè de divendres per fer-se escoltar.

stats