Societat 09/08/2017

Es cronifiquen les cues a l'aeroport del Prat encara que no hi hagi vaga

Els passatgers es mostren indignats que encara no s'hagi trobat una solució

Marta Vergoñós
2 min
Les cues a l'aeroport aquest divendres al matí

BarcelonaCom si fos la tornada d'una cançó, que se sap perfectament quan vindrà, les cues als controls de seguretat de l'aeroport del Prat es repeteixen cada dia a les mateixes franges horàries, hi hagi o no vaga oficial, i encara que el conflicte potser se solucioni aviat. Les aglomeracions, que aquesta setmana han sigut sempre de prop d'una hora, es produeixen a primera hora, a mig matí i al capvespre. Aquest dimecres les cues s'han produït tant a la T1 com a la T2, amb dinàmiques similars, si bé a la terminal més petita la situació és encara més incòmoda per als usuaris perquè no hi caben.

Tot plegat està provocant cada cop més indignació entre els passatgers, sobretot entre els que fa setmanes que veuen les cues a les notícies i no entenen com és que encara no s'ha resolt el conflicte entre Eulen, l'empresa encarregada d'aquests filtres, i els seus treballadors, que fa dues setmanes que forcen aquestes cues per reivindicar millores en les seves condicions laborals.

"Són una colla de desgraciats, tots plegats. La veritat és que no tenen modals ni vergonya, perquè això és immoral. Has de venir a les 5 de la matinada per agafar un avió a dos quarts de dotze? Vinga, home!", exclama la Carmen, que viatja a Nova Delhi i abans de posar-se a la cua dels controls de seguretat ha hagut d'esperar una hora també als taulells de facturació.

I és que aquests dies són molts els qui fan aquesta doble cua, perquè, tot i que arriben al Prat amb molta antelació, es troben amb els taulells de facturació tancats. Llavors es posen a fer cua al davant fins que obren, i això fa que en els moments de més calma -quan als controls de seguretat l'espera ronda els 20 minuts- hi hagi més cua als laterals de la terminal, que és on hi ha aquests punts per deixar les maletes, que al centre, on hi ha els arcs de seguretat.

stats