Societat 23/06/2011

Nit de revetlla encallats a la carretera

L'AP-7, en sentit Girona, continuava registrant cues de 3 quilòmetres passades les onze de la nit. A la tarda, les retencions eren de fins a 30 quilòmetres. Un total de 258. 570 vehicles han sortit de l'àrea de Barcelona

Redacció
3 min
Cues a l'AP-7, en sentit Girona / EFE

BARCELONAAtrapats a la carretera fins a les onze de la nit. Així s'han trobat molts conductors, especialment els que anaven cap a la Costa Brava i Girona per l'AP-7 nord, on passades poc abans de la mitjanit encara hi havia 3 quilòmetres de retencions a l'altura de Maçanet de la Selva. Alguns lectors de l'ARA que s'hi han trobat en "donaven fe" a Twitter, amb fotos incloses.

Les cues de l'operació sortida, que han arribat als 30 quilòmetres a l'AP-7 nord, s'han reduït a la meitat, uns 15 quilòmetres al tram del peatge de la Roca del Vallès, cap a les nou del vespre, mentre queia la nit i com a principi de la fi d'una tarda molt complicada. Segons dades del Servei Català de Trànsit, a les set de la tarda, hi havia 30 quilòmetres de retencions en aquesta àrea, en sentit cap a Girona, i dues hores després encara n'hi havia 15. A l'altura de Sant Celoni hi havia 10 quilòmetres més de cua, i segons el SCT continuaven sent-hi a dos quarts de deu del vespre.

Al vespre, també estaven col·lapsades les carreteres que porten cap a la costa Brava. Era el cas de la C-65, a l'altura de Llagostera i en direcció cap a Platja d'Aro, on hi havia 15 quilòmetres de circulació intensa. També hi havia deu quilòmetres de cua a l'autopista del Maresme, a l'altura de Mataró i en direcció cap a Palafolls i 8 més a la C-31, a Castelldefels, en direcció a Sitges.

A l'AP-7 sud, en direcció a Tarragona, a mitja tarda també ha arribat a haver-hi cues de 20 quilòmetres a l'alçada de Martorell i 8 quilòmetres a Altafulla. A partir de les nou, el trànsit s'ha tornat més fluid i el SCT indicava que hi havia 3 quilòmetres de circulació intensa a Martorell i 1 quilòmetre de retenció a Altafulla.

També s'han hagut de suportar cues per sortir de Barcelona aquesta revetlla de Sant Joan. Diversos trams de les rondes d'entre 5 i 10 quilòmetres han estat embussats durant les primeres hores de la tarda, i a les 7 encara hi havia 5 quilòmetres de retencions al nus del Llobregat i 2 al nus de la Trinitat. I 6 més del port i cap a la Trinitat.

El Servei Català de Trànsit (SCT) ja havia anunciat aquest dijous al matí que l'operació sortidaDes de les tres de la tarda fins tres quarts de deu de la nit, han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona un total de 258.570 vehicles, xifra que representa un 51,71% de cotxes respecte els 500.000 que s'estimaven. Un primer dia que s'ha tancat amb un mort i dos ferits greus a les carreteres. Es calcula que la resta de vehicles sortiran aquest divendres al matí.

Un mort en un accident a Balaguer

A més de les retencions, durant la primera part de l'operació sortida hi ha hagut una víctima mortal a la carretera, un home que ha mort en un xoc entre dos cotxes i un camió a Balaguer, a la carretera C-13.

Controls d'alcoholèmia

Els accidents provocats són un dels principals problemes viaris de la nit de Sant Joan, segons el SCT, per la qual cosa els Mossos tenen previst establir 69 punts de control d'alcoholèmia aquesta nit. En total, realitzaran més de 1.200 actuacions durant el cap de setmana, entre controls d'alcoholèmia, d'utilització del casc i els cinturons, i de compliment de les mesures de regulació dels vehicles pesants. Els Bombers de la Generalitat també activaran un pla especial per evitar incendis en una nit en què és tradicional encendre fogueres.

stats