Societat 13/04/2017

Josep Lluís Trapero serà el nou major dels Mossos, després d'una dècada de càrrec vacant

El comissari prendrà possessió dimarts del màxim rang del cos, amb el president Carles Puigdemont

Efe
2 min
Josep Lluís Trapero : “Els Mossos no necessitem polítics  que ens facin l’abraçada de l’ós”

BarcelonaEl fins ara comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluis Trapero, ocuparà el rang més alt del cos a partir de dimarts vinent, quan prendrà possessió com a major de la policia catalana. Aquest càrrec fa una dècada estava vacant –des del 2007–, després que l'anterior, Joan Unió, abandonés la policia catalana. El director del cos, Albert Batlle, va decidir enguany recuperar-lo. Trapero –que exerceix de comissari des del 2013– ha estat l'únic aspirant en el procés intern de selecció per a la plaça.

Segons ha informat avui la Generalitat, Trapero prendrà oficialment possessió del càrrec dimarts vinent en un acte al Saló Torres García del Palau de la Generalitat juntament amb el president Carles Puigdemont. També hi assistirà el conseller d'Interior, Jordi Jané, que des que va arribar a la conselleria el juny del 2015 ha mostrat la seva màxima confiança en Trapero.

El rang de major no suposa que s'assumeixin més competències, sinó que es tracta d'un reconeixement a la tasca de Trapero que reforça la seva ascendència a la cúpula policial. Des del 2007 el màxim poder a la cúpula policial l'han ocupat Josep Milán, actualment comissari dels Mossos a Girona, i el mateix Trapero, que és el primer màxim responsable policial dels Mossos d'Esquadra que ha desenvolupat tota la seva trajectòria en aquest cos.

Trapero ha exercit en diferents àrees de la policia catalana, encara que la seva màxima especialització li va arribar a l'àrea d'investigació criminal, de la qual va ser nomenat cap de la comissaria general. El nou major va ser ascendit en la remodelació de la cúpula de la policia catalana que el llavors conseller Felip Puig va emprendre el 2011 com a màxim responsable d'Investigació Criminal, després d'haver rebut diverses condecoracions. Quan Felip Puig va ser rellevat a la conselleria pel democratacristià Ramon Espadaler, aquest va nomenar comissari en cap Trapero, el 2013. Entre les especialitats del nou major hi figuren cursos en criminalitat informàtica, blanqueig de capitals i finançament del terrorisme.

stats