El comitè de vaga d'Eulen creu que la vaga del 8 de setembre es desconvocarà

L'assemblea de treballadors d'aquest dilluns acordarà probablement noves convocatòries d'aturades

El portaveu del comitè de vaga d'Eulen, Juan Carlos Giménez, ha suposat aquest dissabte que els treballadors d'Eulen desconvocaran la vaga convocada per al dia 8 de setembre "perquè queda bastant clar en el laude". No obstant això, Giménez no ha descartat noves aturades. En roda de premsa, ha dit que dilluns els treballadors d'Eulen decidiran en assemblea què fan i ha insistit que el laude arbitral és "forçós" i que "pot comportar problemes a la plantilla".

Malgrat això, ha assegurat que és l'assemblea qui ha de dir si hi haurà més vagues o no, o quines mesures adoptaran, tenint en compte que, si es posen en contra d'un laude de compliment obligat, mentre no es digui que és il·legal "ens podem ficar en un embolic". El comitè de vaga considera que la decisió de fer un laude per resoldre aquest conflicte és "inconstitucional", de manera que l'ha impugnat davant el Tribunal Suprem.

Els treballadors dels controls de seguretat s'han mostrat escèptics aquest dissabte en relació amb el laude dictat per posar fi al conflicte laboral que ha esclatat aquest estiu. El comitè de vaga ha dit en roda de premsa que la resolució "no arregla el problema de fons".

Un dels motius que genera recel en el comitè de vaga és el fet que la resolució no obligui Aena a garantir que es mantinguin les millores laborals de cara a futures adjudicacions del servei. Al mateix temps, els treballadors critiquen que aquest dissabte encara no han entrat en vigor els reforços de personal establerts en el laude.

El laude que va presentar el mediador designat per l'Estat en el conflicte entre els treballadors d'Eulen i aquesta empresa de seguretat privada força l'empresa a pagar 200 euros més als treballadors durant 12 mesos i a intensificar els filtres de seguretat. La proposta també força l'empresa a suspendre totes les sancions imposades fins ara i els expedients oberts; per tant, els acomiadaments. El laude és d'obligat compliment a efecte retroactiu des del 4 d'agost.