Societat 11/10/2016

Els treballadors dels clubs cannàbics reclamen un conveni laboral específic

Han firmat un acord amb el sindicat Avalot-Joves de la UGT per estudiar un document que defineixi i garanteixi les condicions de treball del sector

Montse Riart
2 min
Els clubs cannàbics demanen a Interior més reconeixement

BarcelonaEls treballadors de les associacions cannàbiques volen tenir un conveni col·lectiu que reguli la seva feina, igual que la resta de professions. Asseguren que ara mateix hi ha un buit legal tant a l'hora de fixar els horaris i el sou com pel que fa a la prevenció de riscos laborals per als 3.000 empleats que formen part de les més de 400 associacions que hi ha a Catalunya.

Les associacions han signat un acord amb el sindicat UGT i esperen que el nou acord laboral formi part del debat polític per la regulació del sector que s'està fent al Parlament.

Reconeguts com a conserges o com a administratius

La portaveu nacional d'Avalot-Joves UGT, Afra Blanco, ha explicat que actualment hi ha "una autèntica anarquia" en les condicions de treball del col·lectiu. Segons el secretari de polítiques sectorials de la UGT, José Antonio Pasadas, la falta d'un conveni específic per a aquest tipus de treballadors fa que s'hagin d'adherir als d'oficines i despatxos o de conserge, que "no tenen res a veure" amb la feina de les persones que gestionen els clubs cannàbics.

Els treballadors asseguren que aquesta "carència de marc normatiu" provoca que no "es reconegui la feina, que no es faci una formació específica en riscos laborals –associada al treball amb el cànnabis–, o que els empleats dels clubs es trobin en una situació d'inseguretat jurídica cada vegada que hi ha una intervenció en un dels locals", explica el portaveu de la Federació d'Associacions Cannàbiques de Catalunya (CatFAC), Eloi Expósito.

També expliquen altres carències, com ara que no es concreti la durada de la jornada laboral, el salari o que no es defineixin els perfils professionals que tenen els treballadors en funció del seu rol en les associacions.

Avalot-Joves UGT i la CatFAC han signat un acord per col·laborar en la defensa de les condicions laborals dels treballadors del col·lectiu. Insten la resta de sindicats a buscar un marc legal i un conveni específic per al sector, aprofitant que ara s'està debatent al Parlament de Catalunya la ILP per a la regulació del consum de cànnabis. Avalot també ofereix la seva 'Bústia Precària' per rebre els comentaris i aportacions dels treballadors.

stats