Successos
Societat 11/07/2012

Tres detinguts per agressions racistes i altres aldarulls durant la celebració de l'Eurocopa a Barcelona

Dos dels detinguts són menors d'edat i a tots ells se'ls vincula amb grups neonazis

Sònia Sánchez
1 min
Aficionats amb banderes anticonstitucionals a la plaça Espanya de Barcelona.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut fins al moment tres persones acusades d'haver participat en diversos aldarulls la nit de l'1 de juliol a la plaça d'Espanya de Barcelona, durant la celebració de la victòria de la selecció espanyola a l'Eurocopa de futbol. Els detinguts estan acusats d'haver agredit diverses persones immigrants, pakistanesos i sud-americans, una de les quals va requerir tractament mèdic.

La policia autonòmica vincula els tres detinguts, dos dels quals són menors d'edat, amb grups d'ideologia neonazi. La celebració de l’Eurocopa, que va aplegar uns 3.000 aficionats a la plaça Espanya, va transcórrer amb normalitat fins que passada la mitjanit un grup de joves amb banderes espanyoles, algunes de preconstitucionals i amb simbologia cèltica i neonazi, van protagonitzar els atacs.

Es tractaria d'un grup d'unes 30 persones que, a més de dur a terme les agressions racistes, van tallar carrers, van incendiar 14 contenidors, van llançar objectes contundents a la policia i també van cremar una bandera de Catalunya.

La investigació dels Mossos es va iniciar aquella mateixa nit i, tot i que al principi cap dels immigrants agredits va presentar denúncia, els agents van poder localitzar dies més tard una de les víctimes, que finalment va denunciar l'agressió.

La investigació ha conduït els Mossos d'Esquadra a detenir tres persones: Álvaro D. B., de nacionalitat espanyola i veí de Santa Coloma de Gramenet, i dos menors d'edat. El cas continua obert i no es descarten noves detencions.

stats