Societat 18/07/2014

Trias i el PP acorden anticipar 30 milions per ampliar l'Hospital del Mar

Les obres del centre estaven aturades des del novembre del 2010

Europa Press
1 min

BarcelonaEl govern municipal de l'alcalde Xavier Trias i el PP de Barcelona han acordat aquest divendres anticipar 30 milions d'euros per reprendre les obres d'ampliació de l'Hospital del Mar, interrompudes l'any 2010 per part de la Generalitat.

El líder municipal del PP, Alberto Fernández, ha explicat en roda de premsa que el consistori avançarà aquest any 10 milions, 5 milions més al 2015 i els 15 restants l'any 2016. Ha destacat que aquest serà el cost mínim de l'ampliació, que podria pujar a 37 milions. Per això, negociaran en una comissió amb representants municipals i de l'hospital aquest i d'altres aspectes.

"Gràcies a aquest acord es podran començar aquest any les obres", ha celebrat, després de qualificar la situació del centre, que atén 300.000 barcelonins, d'insostenible. A més, ha recordat que l'actuació és responsabilitat de la Generalitat, però que l'Ajuntament "no pot esperar que ho faci", i per això anticiparà la inversió, tot i que reclamarà el reconeixement del deute per part del Govern.

"Es tracta de fer ciutat per sobre dels conflictes entre administracions", ha destacat, i l'acord és un acte de responsabilitat per desencallar un dels projectes centrals de ciutat. "El que volem a Barcelona són acords i no disputes estèrils", ha afegit, en un acte on el regidor Eduardo Bolaños ha assegurat que els 30 milions vindran de l'excedent que s'ha aconseguit amb l'externalització de la gestió dels 26 aparcaments públics del consistori.

stats