SOCIETAT
Societat 13/04/2012

Trias prioritza l'enllaç de tramvies pel carrer Provença i demana un estudi econòmic per no descartar el projecte

L'alcalde de Barcelona assegura que entendria que el projecte “s'ajornés però no que se suspengués"

Maria Ortega
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha revelat avui que el consistori vol que l'enllaç del Trambaix i el Trambesòs es faci pel carrer Provença i ha explicat que, en una reunió amb la conselleria de Territori i Sostenibilitat, ha demanat un estudi econòmic cost-benefici abans de decidir si es posposa el projecte fins més enllà d'aquest mandat.

Aquest enllaç és la via més estreta de les que s'havien plantejat -la Gran Via era una altra de les opcions-, però permetria connectar la Pedrera amb la Sagrada Família.

Trias no vol aventurar-se a dir quin cost tindrà l'obra abans de tenir aquest estudi, tot i que assegura que entendria que el projecte “s'ajornés però no que es suspengués”. “Abans de tirar la tovallola vull demanar els diners”, ha destacat avui.

Tot i així, ha assegurat que si hagués de triar un sol projecte de mobilitat, triaria la xarxa ortogonal d'autobusos, ja que “és més fàcil i més barata”.

L'alcalde ha fet aquestes declaracions en el marc d'una conferència al Cercle d'Economia, on ha demanat la col·laboració de la societat civil per influir en els pressupostos i que les empreses que vagin a Madrid a negociar donin a conèixer les necessitats de Catalunya.

Trias es reunirà dimarts amb la ministra de Foment, Ana Pastor. Sobre la taula hi haurà la negociació per a la construcció dels accessos al Port.

stats