Societat 09/11/2014

El Tribunal Suprem obliga un jutge a escoltar dos menors per resoldre la seva custòdia

Defensa que els menors han de ser escoltats en aquests procediments

Europa Press
1 min

BarcelonaEl Tribunal Suprem ha ordenat a l'Audiència Provincial d'Ourense que escolti els dos fills d'una parella abans de decidir si concedeix el règim de custòdia compartida o l'atorga a un dels pares. Defensa que els menors han de ser escoltats en aquests procediments judicials quan tinguin més de 12 anys. El pare va sol·licitar el règim de custòdia compartida, recordant que viuen a 1 quilòmetre de distància. L'Audiència d'Ourense va fallar a favor de la mare.

La sala civil ha anul·lat la sentència dictada el març del 2013 per l'Audiència Provincial d'Ourense a favor de la custòdia per a la mare, en contra d'una resolució anterior dictada per un jutjat de primera instància d'Ourense que establia la guàrdia i custòdia compartida.

L'alt tribunal al·ludeix la llei d'enjudiciament civil, la llei de protecció del menor, el conveni sobre els drets de l'infant i la carta europea de drets fonamentals per destacar que "quan l'edat i maduresa del menor facin presumir que té prou coneixement hauran de ser escoltats en els procediments judicials".

La llei d'enjudiciament civil i la llei de protecció del menor estableixen que el menor té dret a expressar la seva opinió en els procediments administratius o judicials que els afectin en funció de la seva edat i maduresa.

stats