Societat 04/10/2021

Rescaten 14 persones en aigües de Cabrera i encara en busquen 3 de desaparegudes

Inicialment s'havia informat de 17 morts perquè els tripulants d'un iot que han donat l'avís havien confós les armilles salvavides amb cadàvers

Ara Balears
2 min
Una embarcació de Salvament Marítim treballa a les costes d'Almeria

La Delegació del govern espanyol a les Illes Balears ha confirmat que s'han trobat 14 persones vives a la mar i que encara estan duent a terme tasques de rescat per localitzar-ne tres més que podrien estar surant a la deriva a unes sis milles a l'oest de Cabrera. Totes les persones vives han estat rescatades, però encara n'hi ha tres que estan desaparegudes.

Inicialment la Delegació del govern espanyol a les Illes Balears havia informat que s'havien localitzat un total de 17 cossos sense vida, però, segons han detallat al principi, les persones que havien donat l'avís havien confós les armilles salvavides amb persones mortes. A més, els tripulants del iot (que han donat l'avís dels cossos surant a la mar) han rescatat dues persones, que inicialment pensaven que eren mortes, però quan han arribat els serveis d'emergències han constatat que eren vives i els han fet una primera assistència mèdica per estabilitzar-ne la situació.

Un cop han començat les tasques de rescat, Salvament Marítim ha aconseguit localitzar-ne i rescatar-ne tres més que han estat traslladades a la base aèria de Son Sant Joan, on els serveis d'emergències les han atès i posteriorment les han traslladat a diferents centres hospitalaris de Mallorca. Poc després n'han localitzat nou més en una embarcació tipus pastera i a hores d'ara les estan traslladant a Palma i després a Son Espases.

Les persones rescatades han informat els agents de la Guàrdia Civil i Salvament Marítim que a l'embarcació viatjaven 17 persones. Ara es continua treballant per localitzar-les i rescatar-les. La Delegació del govern ha informat que actualment participen en les tasques de rescat mitjans aeris de la Guàrdia Civil, l'helicòpter Helimer, l'avió Cuco, a disposició del dispositiu, i també embarcacions del Servei Marítim Provincial (SMP) de Salvament Marítim. Segons han explicat els rescatats a la Guàrdia Civil, els tripulants de l'embarcació tipus pastera portaven uns deu dies navegant a la mar.

stats