EDUCACIÓ
Societat 06/09/2013

El TSJC tanca el cas d'una de les famílies que reclamaven l'escolarització en castellà

El tribunal considera que l'alumne ja ha tingut prou assignatures en castellà i que no ha de prendre cap mesura preventiva de cara al nou curs

E. Escriche / S. Barroso
2 min

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha resolt que el litigi d'una de les cinc primeres famílies que van portar Ensenyament als jutjats perquè volien rebre l'escolarització ja està tancat i que "no cal acordar més actuacions". "S'ha de considerar conclòs aquesta execució de sentència", remata la secció cinquena de la sala del contenciós administratiu del TSJC.

La providència del tribunal, que és del dia 3 però que ha transcendit aquest divendres, respon a un últim intent de la família demandant d'allargar el cas. En l'últim escrit presentat, el 28 de juny, la família reclamava a la justícia que garantís que el seu fill continuarà rebent diverses assignatures en castellà quan comenci el batxillerat.

El mateix text explicava que, a quart d'ESO, el noi ha fet en castellà educació física (2 hores cada setmana), matemàtiques (4 hores), religió (1 hora) i física i química (3 hores). Segons els pares de l'alumne, però, aquesta proporció de castellà no hi era per voluntat de la Generalitat de complir la sentència sinó per iniciativa de l'escola Loreto-Abad Oliva. També recordaven que la demanda que va obrir el cas es va presentar l'any 2006, quan el nen feia tercer de primària, i que hi ha hagut "set anys de vulneració del dret a l'educació" del seu fill.

Malgrat totes aquestes al·legacions, el tribunal es nega dictar mesures preventives de cara al nou curs, en què el noi farà primer de batxillerat, i dóna per tancat el cas. Tanmateix, admet que els demandants podrien tornar a obrir-lo si es no estan d'acord amb la proporció de castellà present a les classes del seu fill en la nova etapa dels estudis que comença ara.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha anunciat avui aquesta resolució judicial i ha explicat que encara s'han de resoldre una dotzena de casos més i ha afegit: "Esperem que totes les resolucions del TSJC vinguin en el mateix sentit".

Segons Ensenyament, fins al 31 de juliol només 23 famílies han sol·licitat fer l'escolarització en castellà. El 2012 van ser un total de 26 i el 2011, 263 famílies.

stats