Societat 07/03/2022

Barcelona, a la conquesta del turista de la costa oest dels EUA

Turisme de Barcelona comença la primera gira per San Francisco i Silicon Valley amb la intenció de reactivar el primer mercat estranger a la ciutat

E.F.
2 min
Una panoràmica de Barcelona

BarcelonaEls turistes nord-americans són a dalt de tot del rànquing de visitants internacionals a Barcelona, amb una quota de l'11,6%, i els tercers que més despesa deixen a la ciutat. Amb aquest argument i la voluntat de superar el sotrac de la pandèmia, Turisme de Barcelona centra en els EUA la seva pròxima gran acció de promoció. A partir d'aquest dilluns, i per primer cop, una delegació recorrerà la costa oest nord-americana per "reactivar i impulsar" aquesta font important de visitants a la ciutat en la nova etapa postpandèmia que ja sembla més a prop.

La gira de Turisme de Barcelona passarà per San Francisco, Silicon Valley i Los Angeles, i jugarà fort la carta de la cultura i la gastronomia per captar possibles futurs visitants. Les dues coses són les que més busquen els visitants nord-americans a Barcelona –un de cada quatre repeteix–, a banda de la seva connexió amb el mar Mediterrani. Ho demostra que el 18% dels creueristes que van passar per la ciutat eren dels EUA el 2019. El mercat nord-americà no només és el primer emissor en termes de turistes, sinó que també destaca per estades més llargues, de cinc dies de mitjana, i una despesa d'uns 724 euros per persona, dos aspectes molt per sobre de la mitjana de visitants estrangers.

A banda, Barcelona vol mostrar altres cares potser menys conegudes als visitants com són els seus vincles amb la ciència i la innovació, amb la diversitat, el turisme espiritual i l'acadèmic, segons expliquen a Turisme de Barcelona. És per això que dins el programa de visites inclouran també una trobada al Cedars Sinai Medical Center, el centre acadèmic de ciències de la salut i hospital sense ànim de lucre, i una visita al Connie Normal Transgender Empowerment Center, acabat d'inaugurar a Hollywood i que ofereix a persones transgènere formació laboral, serveis de salut i altres recursos.

La primera acció a la costa oest nord-americana també obeeix al fet que Califòrnia sigui el primer estat del qual provenen els turistes que rep Barcelona d'aquesta nacionalitat. Per darrere, se situen els de l'estat de Nova York i Florida. Si s'agafen les cerques de Barcelona que es fan als EUA, les ciutats on hi ha més curiositat per venir-hi són majoritàriament de Califòrnia, com Los Angeles, San Francisco i Palm Springs.

stats