SOCIETAT
Societat 10/04/2012

Un nou turoperador podria escollir Alguaire per portar turistes europeus al Pirineu de Lleida a l'estiu

La Generalitat negocia amb una companyia per captar l'arribada de ciutadans britànics i del centre d'Europa. L'empresa Neilson-Thomas Cook també mantindrà l'oferta d'aquest any per portar esquiadors

Acn
2 min

LleidaEl director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, ha anunciat aquest dimarts que la Generalitat està negociant amb un nou turoperador per portar aquest estiu turistes procedents de les Illes Britàniques i del centre d'Europa al Pirineu de Lleida a través de l'aeroport d'Alguaire. Per altra banda, de cara a la propera temporada d'hivern, Font ha confirmat que el turoperador Neilson-Thomas Cook mantindrà l'oferta d'aquest any per dur esquiadors anglesos al Pirineu o Andorra. A més, ha recordat que també s'ha tancat un acord per a l'hivern amb el turoperador Natalie Tours per portar esquiadors russos i ha avançat que s'està negociant fer el mateix amb un tercer turoperador, l'anglès Tui.

L'activitat a l'aeroport de Lleida-Alguaire creix dia a dia, tal com ha volgut deixar clar el director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, després de la reunió de la Taula Estratègica d'Impuls de l'Aeroport de Lleida-Alguaire mantinguda aquest dimarts a la delegació del Govern a Lleida. Font ha destacat que, mentre que al llarg del 2011 van passar per l'aeroport de Lleida-Alguaire 25.000 passatgers, només en aquests últims mesos (de desembre a març) ja ho han fet 28.000. D'aquests, més de 26.000 han viatjat amb el turoperador Neilson-Thomas Cook gràcies als paquets d'esquí oferts per la companyia anglesa.

"Thomas Cook està molt satisfet amb el tracte rebut, les instal·lacions i l'estalvi de 45 minuts en el trajecte", ha explicat Font. És per això que l'hivern que ve mantindrà la seva oferta a Ponent. Font ha afegit que l'èxit aconseguit amb els anglesos ha fet que altres companyies s'interessin per operar a Alguaire. Així, per a l'hivern que ve ja està confirmat l'acord amb el turoperador rus Natalie Tours perquè operi a Lleida els dissabtes i s'està treballant perquè un segon turoperador anglès (Tui) operi a Alguaire els diumenges d'hivern. Aquest acord, però, encara no està lligat.

La Generalitat també està treballant amb la possibilitat que un turoperador operi a l'aeroport de Lleida aquest estiu. "En quinze dies sabrem alguna cosa, però si no és aquest estiu serà el que ve", ha assegurat Font. Tot i que no s'ha desvetllat el nom, aquest turoperador operaria des de Lleida amb dues o tres destinacions de les Illes Britàniques i del centre d'Europa amb l'objectiu de portar turistes al Pirineu de Lleida. De moment, la temporada d'estiu a l'aeroport de Lleida-Alguaire començarà enguany el 20 de juliol i es prolongarà fins al 2 de setembre. En aquest període, Air Nostrum iniciarà els vols a Menorca i Eivissa, els divendres i diumenges, els quals se sumaran als seus vols regulars a Palma de Mallorca. Paral·lelament, Travelplan operarà vols xàrters a les mateixes destinacions que Air Nostrum els divendres de juliol i agost.

Font ha volgut destacar, per últim, que tot i que el cost d'explotació de l'aeroport de Lleida-Alguaire l'any 2010 era superior als quatre milions d'euros, tant l'any passat com aquest no ha superat els tres milions d'euros anuals.

stats