Societat 09/04/2014

La UB s'alia amb el Grup Planeta per captar estudiants d'Amèrica Llatina

Creen el centre universitari internacional UNIBA que arrencarà amb un grau i dos màsters 'on line'

Sònia Sánchez
2 min

BarcelonaLa UB i el Grup Planeta posaran en marxa el proper curs el Centre Universitari Internacional de Barcelona (UNIBA), un nou centre adscrit a aquesta universitat pública -el primer obert en cooperació público-privada- que impartirà titulacions 'on line' enfocades a captar estudiants de l'Amèrica Llatina.

UNIBA es posarà en marxa el curs 2014-15 amb un grau i dos màsters, d'un preu aproximat de 4.000 euros per curs, i unes 400 places en total. L'objectiu és anar incrementant l'oferta fins arribar als set graus i 14 màsters al llarg del curs 2017-2018.

Amb aquesta oferta, la UB es converteix en la primera universitat pública presencial que impartirà un grau en modalitat 'on line', ja que els centres presencials que han posat un peu fins ara en aquesta modalitat ho han fet només en post-graus i màsters.

UB i compartiran costos i beneficis d'UNIBA al 50%, tot i que el grup editorial no ha volgut fer pública quina ha estat la seva inversió inicial en el projecte.

El Grup Planeta va fer un estudi per avaluar quines titulacions tindrien més sortida a l'Amèrica Llatina, on el grup hi té una presència majoritària, i en base a aquest informe es va decidir iniciar el projecte amb un grau de Disseny i dos màsters en Psicopedagogia i Planificació Territorial i Gestió Ambiental.

Com a estudiants no comunitaris, els alumnes de l'Amèrica Llatina paguen fins a tres vegades més que un estudiant autòcton a les universitats públiques catalanes, segons el decret de preus anual que aprova el Govern. Per això, des de l'inici de la crisi, la seva captació ha estat una de les estratègies per a l'increment d'ingressos de les universitats.

En aquest projecte s'hi suma l'estratègia de "partenariat público-privat" que les universitats públiques també estan impulsant per contrarestar les retallades públiques. Unes aliances que "s'han de fer sense que la universitat perdi el seu caràcter públic i salvaguardant la qualitat de l'ensenyament públic", va remarcar el rector de la UB, Dídac Ramírez. De fet, els estudiants d'UNIBA rebran un títol oficial de la UB.

stats