Publicitat
Publicitat

EDUCACIÓ

Una comissió d'experts revisarà el sistema universitari espanyol

Així ho ha aprovat el consell de ministres. L'objectiu és "racionalitzar" l'oferta de títols i especialitzar les universitats per acostar-les als nivells europeus

Llum verda a la reforma del sistema universitari. El govern espanyol ha anunciat que crearà una comissió d'experts que s'encarregarà de diagnosticar l'estat del sistema universitari i que farà propostes de reforma. Entre les propostes en estudi hi ha "racionalitzar" l'oferta de títols i impulsar l'especialització dels centres.

La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ha dit que l'objectiu és situar la universitat espanyola a nivells d'altres centres europeus i del món.

"La reforma de la universitat espanyola és una prioritat", ha dit el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, en la roda de premsa posterior al consell de ministres. "La proporció d'universitaris sobre el total del sistema educatiu és molt alta. Hi ha més d'un milió i mig d'alumnes matriculats", ha afegit. A Espanya hi ha 79 universitats, que ofereixen més de 2.000 títols de grau. El ministre creu que hi ha un excés d'oferta universitària i per això vol mirar d'establir un estàndard d'eficiència mínima. Entre altres mesures, es preveu impulsar l'especialització de les universitats en diferents àrees de coneixement. A més, l'executiu vol impulsar sistemes d'avaluacions externes que valorin l'activitat docent i investigadora.

La comissió té de termini sis mesos per fer públic el diagnòstic. La comissió la presidirà la biòloga Teresa Miras, de la Universidad Complutense de Madrid. Els membres de la comissió no cobraran per la seva feina.

Els estudiants també volen participar-hi

El Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes ha criticat la composició de la comissió per analitzar el sistema universitari. El CEUCAT ha reclamat que aquesta comissió compti amb la participació dels estudiants com ja ho fa la creada a Catalunya el passat setembre. Ha recordat que els universitaris són "actors corresponsables" del sistema i ha alertat que l'avaluació no es pot fer només amb la visió del professorat o dels gestors. "Ha d'incloure necessàriament la visió dels estudiants", ha afirmat. D'altra banda, ha criticat que Wert no s'hagi reunit encara amb els òrgans de representació dels alumnes.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Etiquetes

Més continguts de